bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Foligno debutoval za Maple Leafs. Hned si připsal bod, na konferenci vzal tátovu čepici

23. dubna 2021, 20:04

Matěj Hodoval

Jeden z trejdů, který se před uzávěrkou přestupů často probíral, byl přesun tehdy kapitána Columbusu Nicka Foligna do Toronta. Kvůli koronaviru se dostal na led v novém dresu až nyní.

Dva týdny musel po cestě ze Spojených států amerických do Kanady strávit v izolaci. Čtyřiadvacet hodin poté, co mu byl povolen nástup na led se konečně dočkal debutu ve svém novém angažmá. I přes tyto ne příliš ideální podmínky se rozhodně neztratil.

Šéf lavičky Maple Leafs Sheldon Keefe hned zařadil třiatřicetiletého rodáka z Buffala na křídlo elitní formace. Foligno tak těžil ze spolupráce s talentovanými kolegy Austonem Matthewsem a Mitchellem Marnerem.

První lajna v utkání proti Winnipegu nasbírala dohromady sedm kanadských bodů. Sám Foligno zapsal asistenci u trefy Mitche Marnera do prázdné branky v čase 59:54. Na ledě strávil lehce přes šestnáct minut.

„Je to strašně chytrý hráč. Dělá hrozně moc drobností velmi dobře. To vám pak pomáhá vyhrávat zápasy,“ pochvaluje si svého nového svěřence Keefe.

„Je snadné s ním hrát. Myslím, že víte, co od něj každé utkání čekat. Bude neskutečně dřít, vytvoří nějaké šance a je šikovný. Je velmi dobrý v předbrankovém prostoru a kolem brány celkově. Má šikovné ruce,“ opěvuje zkušeného spoluhráče Auston Matthews.

Pro Foligna byla premiéra o to mimořádná, že po kluzišti bruslil s číslem 71 na zádech. Stejné číslo nosíval během svého angažmá u Javorových listů jeho otec – Mike Foligno. Ten v Torontu odehrál 129 zápasů.

A Nick tohoto spojení využil. Na pozápasový rozhovor s novináři si vzal čepici, která patří právě jeho otci a připomíná právě působení Mika v barvách Toronta.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.