bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Finále jen pro boháče. Průměrná cena vstupenky se vyšplhá na 32 tisíc korun

24. června 2022, 14:53

Patrik Czepiec

Může to být absolutní vyvrcholení sezony. Colorado zkusí z pátku na sobotu uzavřít 21 let dlouhou kapitolu bez Stanley Cupu. Doma přivítá Tampu Bay za stavu 3:1 na zápasy, jeden krok dělí Avalanche od mistrovských oslav. A tomu také odpovídá cena lístků. Fanoušci si za páté a možná rozhodující dějství finálové série pořádně připlatí. Průměrná cena vstupenky se pohybuje okolo 32 tisíc korun.

Podle údajů stránky Vivid Seats musí zájemce o jeden lístek vysázet na stůl v průměru 1375 dolarů. V celé sezoně Avalanche neprodávali na své zápasy vstupenky, které by přesáhly metu 1000 dolarů. V prvním utkání série byl průměr 859 dolarů, v tom druhém pak 943. Páté finále bude pro bohaté. 

V Ball Areně se pochopitelně kromě hokejových utkání konají i další akce. Od roku 2010 ale pořadatelé u žádné z nich nepožadovali dražší vstupné. Jen pro srovnání: koncert slavné zpěvačky Adele navštívili její příznivci za třetinovou cenu.

Ani další potenciálně rozhodující finálové boje z poslední doby cenově nevystoupaly do takových výšin. Vloni Lightning prodávali své lístky za 1022 dolarů, Boston v roce 2019 nastavil průměrnou sumu na 1316 dolarů. Když v roce 2014 porazili Kings v pátém utkání Rangers a zajistili si tak pohár, mohli fanoušci velkolepým oslavám přihlížet dokonce za přívětivých 895 dolarů.

S odhadem průměrné ceny vstupenky na páté finále play off 2022 přišla také organizace StubHub. Podle ní se lístky prodávají dokonce za 1629 dolarů (38 tisíc korun). Přesto jdou na dračku. Poté, co Colorado vyhrálo čtvrtý duel na ledě Tampy, zvýšily se prodeje o 60 procent.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.