bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dva podpisy v obraně Flames. Do Calgary míří trojka draftu

12. září 2021, 9:21

Matěj Hodoval

Defenzivní řady Calgary přišly kvůli rozšiřovacímu draftu o velkého lídra a vítěze Norrisovy trofeje v jedné osobě – Marka Giordana. Takového hráče pochopitelně složité nahradit, nicméně trenérský štáb Flames má k dispozici početnou řadu zadáků v prvním týmu.

Tu v posledních dnech doplnila trojka draftu 2010 – Erik Gudbranson.

Devětadvacetiletý rodák z Ottawy za poslední tři roky získal nálepku cestovatele, když vystřídal za zmíněnou dobu hned pět klubů – Vancouver, Pittsburgh, Anaheim a v poslední sezoně se objevil v rodné Ottawě, a nakonec i v Nashvillu.

Nyní jej čeká dohromady sedmá štace v nejslavnější hokejové soutěží světa. Důvěru do něj tentokráte vložilo vedení Plamenů z Calgary, které s bezmála dvoumetrovým zadákem podepsalo jednoletý kontrakt v hodnotě 1,95 milionu dolarů.

„Bylo to jasné rozhodnutí, když mi trenér Darryl Sutter zavolal. Jsem z této příležitosti opravdu nadšený,“ řekl urostlý hokejista, který navíc dodal, že s lodivodem Flames má velmi dobré zkušenosti z působení v Anaheimu v sezoně 2019/2020, kdy v Kalifornii zastával Sutter roli poradce trenérského štábu.

Za svou kariéru Gudbranson úplně nedostál pozici, ze které byl do National Hockey League vybrán. Odehrál dohromady 563 zápasů s bilancí 21 gólů a 56 asistencí. Co se statistiky +/- týče, je kanadský bek na 102 záporných bodech.

Proti celku z Alberty se v loňském ročníku postavil hned pětkrát, ještě v barvách Senators. „Vždy to s nimi bylo těžké utkání. Jdou po vás tvrdě, mají dobré brankáře a vždy to byly náročné zápasy. Jsem nadšený, že mohu být součástí tohoto týmu a že Darryl bude mít celý rok na práci s těmi kluky,“ dodal.

Kromě Gudbransona ohlásilo vedení Calgary ještě jeden podpis. Novou smlouvu si v klubu vybojoval obránce Michael Stone, který kývl na roční kontrakt v hodnotě 750 tisíc dolarů.

Jednatřicetiletý Kanaďan je sedm startů od milníku 500 zápasů v NHL. Vloni byl příjemným překvapením zadních řad Plamenů. Ukázal trpělivost, začátek sezony totiž strávil v taxi squadu a čtyři utkání odehrál i na farmě ve Stocktonu.

Na konci března však dostal šanci v prvním týmu. Po dvou měsících čekání ji chytil za pačesy a od té doby nastoupil ve všech zbývajících duelech Calgary.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.