bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dohoda za pět minut dvanáct! Pionk se vyhnul arbitráži, podepsal na čtyři roky

12. srpna 2021, 7:16

Daniel Fekets

Winnipeg si oficiálně pojistil služby zadáka Neala Pionka na další čtyři sezony. Hráč, jemuž letos v létě končila smlouva, se dohodl se svým současným zaměstnavatelem až nyní, pouhé dva dny před plánovanou arbitráží. Za rok si přijde na 5,875 milionu dolarů, tudíž celkově si v rámci tohoto kontraktu vydělá 23,5 milionu dolarů.

Pro manažera Kevina Cheveldayoffa bylo obnovení spolupráce se šestadvacetiletým Pionkem prioritou, přestože pod platovým stropem mu mnoho manévrovacího prostoru už nezbývalo. Bývalý zadák New Yorku Rangers bodoval v uplynulé sezoně ve dvaatřiceti případech v základní části. Další čtyři kanadské body si připsal v play-off.

Když se vrátíme k základní části, tak v ní Pionk sbíral více než půl bodu na zápas, což je na obránce skvělá vizitka. V produktivitě všech zadáků soutěže se umístil na 21. příčce.

Nabízela se otázka, kolik bude Pionkovo setrvání stát. Vždyť letos v létě o opravdu štědré smlouvy pro obránce není nouze. Vyprávět by mohli kupříkladu Seth Jones, Dougie Hamilton, Zach Werenski nebo Darnell Nurse.

Nakonec se podmínky kontraktu jeví jako rozumné řešení pro obě strany. Pionk bude brát zhruba stejný peníz jako nově příchozí Nate Schmidt, který má taktéž podepsáno do roku 2025. Nejlépe placeným obráncem týmu tak zůstává šestadvacetiletý Josh Morrissey. Ten si v příštích sedmi letech přijde na 6,25 milionu dolarů ročně.

Neal Pionk draftem NHL neprošel. Upozornil na sebe především v soutěži NCAA, kde nastupoval za univerzitní tým Minnesota Duluth. Před sezonou 2017/2018 si jej všimla organizace NY Rangers, která mu záhy nabídla i smlouvu. Pionk nejprve působil ve farmářském týmu Hartfordu, díky skvělým výkonům si ale celkem brzy připsal své první starty v NHL.

Bronzový medailista ze světového šampionátu 2018 u Jezdců zaujal, neboť v jejich barvách si za 101 zápasů připsal 40 kanadských bodů. Poslední dvě sezony ale strávil ve Winnipegu, do kterého byl vyměněn v létě 2019 za Jacoba Troubu.

Zdá se, že obrana Jets je pro novou sezonu kompletní. Kromě Schmidta se fanoušci tohoto týmu mohou těšit na dalšího novice – Brendena Dillona. V defenzivní řadě Tryskáčů budou působit i Dylan DeMelo, Nathan Beaulieu, Logan Stanley, Sami Niku a zmínění Pionk s Morrisseym.

Nepopulární arbitráž čeká útočníka Andrewa Coppa. Čtvrtý nejlepší střelec Winnipegu z uplynulé sezony bude o nové smlouvě jednat 26. srpna, pokud se však podobně jako Pionk nedohodne dříve.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.