bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Definitivní konec Big Berta? Bertuzzi na farmě nestíhá, navíc si poranil koleno

19. ledna 2015, 16:00

Tomáš Zatloukal

Stobodová hvězda*, mazaný lišák, respektovaný powerforvard, nájezdový specialista, ale také rabiát, který v zápalu boje zmrzačil soupeře. Tím vším byl ve své kariéře Todd Bertuzzi, známý Kanaďan, za jehož nezkrotný temperament, kvůli němuž se občas na ledě bouřil jako černý kůň na kapotě supersportů značky Ferrari, mohla horká italská krev. 39letý veterán stále miluje hokej a rád by dál hrál na co nejvyšší úrovni, touží po návratu do NHL. Během okurkové sezóny o "Big Berta" ovšem nikdo nestál a současná zkouška na farmě Ottawy Senators se nevyvíjí zrovna ideálně.

Bertuzzi, jehož můžete najít na zajímavém seznamu borců bez angažmá z klávesnice Vojtěcha Balona (více čtěte zde), se nedávno dohodl na try-outu s Binghamtonem Senators. Přes metrák vážící pořízek k dnešnímu dni nastoupil za "Baby Sens" do dvou utkání, nepřipsal si v nich jediný bod, navrch musel naposledy skousnout vysokou porážku 5:1 od Lehigh Valley Phantoms, při které si připsal rovnou tři mínusy do tabulky pravdy. Co hůře, ve stejném zápase si poranil koleno, což může v jeho případě definitivně znamenat konečnou. Zdravotní kartu má totiž popsanou dosti hustě.

"Velkého Berta" v minulosti trápila chronicky bolavá záda, de facto o jednu celou sezónu přišel kvůli vyhřezlé ploténce, marodil také s otřesem mozku, má operované koleno, jeden čas nehrál vinou ramena. Jak píše uznávaný list The Hockey News, zranění si vybrala na Bertuzziho výkonnosti, a produktivitě zvláště, svou daň. K tomu připočtěte blížící se čtyřicítku a také nekompromisní herní styl, na němž především zamlada stavěl, a vyjde vám, že tělo rodáka z ontarijského Sudbury musí být notně opotřebované. A rozhodně ne připravené na úspěšný comeback do profesionálního hokeje.

Binghamton včera zvítězil, nastoupil ovšem bez Bertuzziho:

Bertuzzi by se měl pomalu smiřovat s tím, že pestrá kariéra, nejvíce ozdobená památnou souhrou s Markusem Näslundem a Brendanem Morrisonem a nejvíce poznamenaná zákeřným útokem na Stevea Moorea, nezadržitelným tempem míří ke svému závěru. To, že se nevyhnutelně uzavírá, bylo jasné, již na jaře 2014, kdy se s dvojnásobným účastníkem All-Star Game, konečně rozloučil Detroit. Přitom právě Rudá křídla proslula až absurdní trpělivostí s přesluhujícími harcovníky dávno za zenitem. Když se neudržel tam, dostaly ostatní kluby NHL jasný signál: Bertuzziho nebrat.

O tom, že Bertuzzi obelže čas a ještě naskočí v nejslavnější lize světa, důrazně pochybují média napříč hokejovým světem. Co si myslíte vy? Dočkáme se dalších startů v podání bývalého reprezentanta Javorového listu? Pokud ne, i tak zůstane jeho bilance úctyhodná. V NHL odehrál 1159 mačů za New York Islanders, Vancouver Canucks, Floridu Panthers, Detroit Red Wings, Anaheim Ducks a Calgary Flames, nasázel v nich 314 gólů a celkem nakupil 770 bodů. Ještě chybí jeden údaj, pro Bertuzziho věrný obraz zcela nepostradatelný, odpykal si 1478 trestných minut na lavici hanby.

* Do stovky chyběly Bertuzzimu v roce 2003 tři branky či asistence.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.