bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Columbus má náhradu za Tortorellu. Šanci dostane asistent

11. června 2021, 17:24

Matěj Hodoval

Vedení Blue Jackets již vyřešilo otazník nad postem nového šéfa lavičky. Poté, co v klubu skončil známý bouřlivák John Tortorella, dostane šanci dlouholetý asistent trenéra – Brad Larsen.

Modrokabátníci vsadili na muže, jenž už dlouhá léta působí v jejich organizaci. Brad Larsen zná první tým Columbusu jako své boty, posledních sedm let zde totiž plnil roli asistenta hlavního trenéra. Zkušenosti sbíral po boku Todda Richardse a naposledy právě Johna Tortorelly.

Kromě toho vedl dva roky i celek Springfield Falcons, který hraje farmářskou AHL.

„Jsem nesmírně hrdý na to, že jsem byl posledních sedm let členem organizace Blue Jackets. Jsem poctěn, že mohu být hlavním trenérem tohoto týmu,“ prohlásil o své nové práci brzy čtyřiačtyřicetiletý Kanaďan.

Larsen má za sebou také osm let v National Hockey League v rámci své profesionální kariéry. Jako útočník Colorada a Atlanty dohromady odehrál 294 utkání, v nichž nasbíral devatenáct gólů a devětadvacet asistencí.

Nyní jej ale čeká velká výzva – postavit Columbus znovu na nohy. Mužstvo, které se letos nedostalo ani do vyřazovací části, opustilo několik klíčových hráčů. Tím to navíc nemusí skončit. Očekává se totiž, že kádr Modrokabátníků ještě nějakými změnami projde.

A právě na toto nové období v klubu byl vybrán Larsen jakožto nejvhodnější kandidát. „Prošli jsme vyčerpávajícím procesem, během něhož jsme se podrobně dívali na kandidáty na tuto pozici. Jediným z nich, ke kterému jsme se celou dobu vraceli, byl právě Brad Larsen,“ komentuje svou volbu generální manažer Jarmo Kekäläinen.

„Brad byl jedním z elitních mladých koučů v AHL, když k nám tehdy přišel. Jako asistent si pak za poslední roky získal respekt našich hráčů, realizačního týmu a celé organizace. Nemůžeme být více nadšení z toho, že jej představujeme jako nového trenéra,“ dodává finský manažer.

Další trenérská škatulata

Změny v trenérském štábu hlásí rovněž Calgary. Hlavnímu trenérovi Darrylu Sutterovi přibylo do party Kirk Muller a Cail MacLean. Prvně jmenovaný má bohaté zkušenosti z Caroliny, St. Louis a naposledy Montrealu.

Naopak u Plamenů nebudou pokračovat dosavadní asistenti – Ray Edwards a Martin Gelinas.

Další novinku přinesl Vancouver. Nový kontrakt podepsal trenér brankářů Ian Clark a asistenti Baumgartner s Kingem. Především z Clarka bude mít radost gólman Thatcher Demko, jenž se v květnu jasně vyjádřil, jak moc je svému kouči vděčný a že doufá v jeho návrat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.