bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Cassidy o Bergeronovi a Krejčím: Můj vyhazov neměl nic společného s jejich rozhodnutím

30. srpna 2022, 16:00

Denisa Veselá

Během léta se v Bostonu uskutečnilo střídání stráží i na postu hlavního trenéra. Bruce Cassidyho nahradil Jim Montgomery. Bývalý kouč Bruins poodhalil, že si myslí, že jeho vyhazov nepomohl Bergeronovi a Krejčímu s rozhodnutím dohledně podpisu nových smluv. Co dál ještě na adresu zkušených útočníků pověděl?

Bruce Cassidy byl v bostonské organizaci od roku 2008, kdy začal vést farmářský celek v Providence. Po sedmi ročnících byl povolán do hlavního kádru, aby zastával roli asistenta.

V únoru 2017 Bruins vyhodili Clauda Juliena a jmenovali Cassidyho dočasným hlavním koučem. Rodák z Ottawy však potvrdil své trenérské kvality a na lavičce Bostonu strávil dalších pět ročníků. Boston pod jeho taktovkou nikdy nechyběl v play off, jednou bojoval ve finále Stanley Cupu, v roce 2019 však byli úspěšnější St. Louis Blues.

Padák z Bostonu přišel trochu jako blesk z čistého nebe. Cassidy si však nemyslí, že návrat Bergerona s Krejčím souvisel s jeho odchodem od týmu.

„S Bergym jsme mluvili na konci sezony. Sám mi říkal, že potřebuje nějaký čas na rozmyšlenou. Nemyslím si, že by můj vyhazov měl něco společného s jeho rozhodnutím,“ prohlásil zkušený kouč.

Bergeron měl loni velmi slušnou sezonu, kterou završil ziskem páté Selke Trophy v kariéře. Sedmatřicetiletý srdcař vstřelil 25 gólů, ke kterým přidal 40 asistencí v 73 zápasech. Po vydařeném ročníku však nebylo jasné, zda jej ještě spatříme v NHL, vzal si čas na rozmyšlenou. Nakonec podepsal smlouvu na jeden rok v hodnotě 2,5 milionu dolarů.

„Krejčí nám řekl, že jeho rodiče pomalu stárnou, navíc chtěl, aby jeho děti poznali své prarodiče. Se vším tím humbukem kolem koronaviru to byla veliká výzva. Sám nevěděl, jak dlouho v Česku bude. Zároveň však přiznal, že pokud se jednou vrátí, nechce obléci jiný dres,“ komentoval Cassidy situaci ohledně Krejčího. „Nikdy jsme neměli s Krejčím neshody. Jen občas chtěl hrát s Pastrňákem víc, než hrál. Kdo by taky nechtěl, že? Doufám, že dostane šanci letos.“

Krejčí se do zámoří vrací po ročním angažmá v Olomouci, kde byl lídrem klubové produktivity. S Bostonem podepsal smlouvu na jeden rok, která mu vynese milion dolarů, další dva by pak mohl získat díky bonusům.

Cassidy měl v Bostonu výborné výsledky. Za šest let odkoučoval 399 utkání základní části a v 245 případech Bruins brali dva body za vítězství. Nyní přichází nová kapitola ve Vegas.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.