bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bude Power jedničkou draftu? Buffalo s ním ještě nemluvilo

3. července 2021, 15:17

Matěj Hodoval

Vstupní draft do National Hockey League je na programu už tento měsíc, díky čemuž pochopitelně sílí spekulace o tom, kdo půjde na řadu jako první. V očích mnoha expertů je ideální jedničkou zadák Owen Power. Jenže vše ještě může být jinak.

Není divu, že Power budí takový zájem. Není moc obránců s jeho parametry (195 centimetrů, 97 kilogramů), kteří by se navrch dokázali prezentovat tak dobrým bruslením. Navíc málokdy s pukem na hokejce chybuje.

Letos se poprvé představil na dospělé scéně, když na něj ukázalo vedení kanadské reprezentace v čele s Robertem Luongem. Na šampionátu odehrál osmnáctiletý Kanaďan deset utkání, v nichž nasbíral tři gólové nahrávky a na konci slavil se svými spoluhráči zisk zlaté medaile.

Teď jej čeká další velký krok kupředu – vstupní draft. Mnozí jej pasují do role talenta, který půjde z první pozice. V tom případě by jeho dalším působištěm bylo Buffalo, které loterii vyhrálo.

Jenže dosud jako kdyby o Powera neprojevili Sabres zájem. Nadaný obránce prozradil, že už s několika týmy hovořil, nicméně Šavle mezi těmito kluby nebyly.

„Pravděpodobně jsem měl rozhovor s deseti až patnácti týmy z NHL. S někým už během sezony, s dalšími po mistrovství světa. To je slušný počet,“ říká Power. „Dosud jsem ale nehovořil se zástupci Buffala,“ dodal.

Je pohovor se Sabres v plánu? Sám mladík zatím žádné zprávy nemá. „Stále nevím, kdy s nimi budu mluvit,“ pokračuje rodák z Ontaria.

„Hlavně když jste na vrcholu draftu, tak máte mnoho hráčů, ze kterých máte dobrý pocit. Pokračujeme v práci. Máme v plánu další setkání a rozhovory s hráči. Miluji ten proces draftu, je to zajímavé,“ okomentoval situaci Buffala generální manažer Kevyn Adams.

Rozhodně to není situace, kdy by kdokoliv dokázal s klidným srdcem předpovědět prvního vybraného na nadcházejícím draftu. Pro Sabres přichází v úvahu třeba i centr Matthew Beniers.

Závod o jedničku je stále otevřený.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.