bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Brigádník mezi jedničkami. Mrázek opět těží ze zranění Howarda a čeká ho spousta práce

12. ledna 2015, 10:00

Tomáš Zatloukal

Neštěstí jednoho znamená štěstí pro druhého. Staré pravidlo funguje ve sportovním světě od nepaměti, kdysi pomohlo třeba Dominiku Haškovi, jemuž by se možná nikdy nepovedlo prorazit v dresu Buffala Sabres, kdyby se nezranil protěžovaný šampión Grant Fuhr. Tentokrát, a nutno podotknout již poněkolikáté, se raduje Petr Mrázek. Jimmyho Howarda, klíčovou oporu Detroitu Red Wings, odvezli v zápase s Washingtonem Capitals z ledu na nosítkách, kvůli potížím s třísly bude na neurčito mimo hru.

Mrázkovi tedy znovu spadla do klína role gólmanské jedničky. Tedy pozice, na které pravidelně brigádničí. Vítkovický odchovanec vstupoval do sezóny 2014-15 coby třetí gólman Rudých Křídel, zkraje října poslal Detroit 21letého mladíka na farmu. Jenže od té doby povolal Mrázka do prvního týmu ne jednou, ne dvakrát, ale hned ve třech případech! Pevné zdraví totiž nezdobí ani jednoho z dvojice Jonas Gustavsson, Jimmy Howard.

Když se Howard zranil před Vánocemi,  zbyl na českého zelenáče senzační dárek. Vzhledem k tomu že tou dobou byl na marodce také Gustavsson, stal se 141. hráč draftu z roku 2010 alespoň na chvíli detroitským gólmanem číslo 1. Nyní se stejná situace opakuje. Mrázek má zásluhou zdravotních trablů zkušenějších kolegů na svém kontě již devět odchytaných mačů a další budou velmi pravděpodobně utěšeným tempem přibývat.

Howardovo zranění:

Gustavssonovi totiž ještě nějakou chvíli potrvá, než se objeví v kleci Red Wings. Poté co si v listopadu vykloubil rameno, na startu nového kalendářního roku pomalu začíná s bruslením. U Howarda přesnou diagnózu neznáme, nicméně vzhledem k tomu, jak dramaticky opustil washingtonský led a jaké měl s třísly potíže v minulosti, očekává jeho brzký návrat jen málokdo. Hlasitě se mluví o tom, že bude muset vynechat All-Star Game.

Do Utkání hvězd byl nominován jako jediný detroitský hráč, pokud bude chtít NHL úzkoprse dodržet pravidlo o tom, že se hokejového svátku zúčastní nejméně jeden hokejista z každého klubu, bude muset ukázat na Gustavssona nebo dokonce na Mrázka, který dostane v příštích dnech velkou šanci o nominaci  zabojovat. Brankářem číslo 1 se stává na úkor z farmy povolaného Thomase McColluma, prakticky nevyzkoušeného borce.

Jonathan Ericcson o Howardovi:

"Kdyby to nebylo vážné, neodvezou ho na nosítkách. Nezbývá nám než doufat, že se Howard dá co nejrychleji do pořádku a vrátí se na led. Modlíme se za něj."

Dá se tušit, že McCollum naskočí jedině v případě krajní nouze, jinak se bude hlavní kouč Mike Babcock snažit držet Mrázka, jehož v právě probíhají základní části zdobí slušné statistiky. Již pětkrát se radoval z vítězství, pochytal přes 91,6 % střel soupeřů. A to mu čísla lehce pocuchal ne zrovna ideální večer proti Caps, jako záskok za Howarda řešil jen 14 ran. Pod takovou "rychlopalbou" se opravdu do optimálního tempa nezahřejete.

 Mrázek se může těšit na pár příležitostí k nápravě posledního dojmu, dva kotouče v síti stály Detroit bodový zisk. Rudá Křídla se na ostravského rodáka spolehnou s ledovým klidem, jak předpokládá oficiální web NHL.com, Mrázek pro ně vyhraje pár utkání. Ukazuje se totiž jedna velká výhoda Babcockova kádru: mít v záloze trojku, která v NHL odehrála s vynikajícími výsledky dobrých 20 zápasů, není vůbec na škodu. Takový brigádník se prostě hodí.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.