bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tučňáky trápí marodka. Bude to velký problém?

22. listopadu 2023, 18:20

Viktor Pavlovec

Tučňáci se začali konečně zvedat a zapsali pět vítězství v řadě, které narušily až souboje s Ďábly a Hurikány. Tým si však následně vyšlápl na Vegas, ale bohužel následný trénink vynechali hned čtyři hráči Pittsburghu. Trenérská lavička tak bude muset využít hloubku svého kádru, která je dle hlavního trenéra dostačující.

Velkým oslabením bude absence produktivního Bryana Rusta. Zatím nebyl poskytnut žádný časový rámec návratu pro pravé křídlo první formace Tučňáků. Rust byl jedním ze čtyř hráčů Penguins, kteří v úterý vynechali trénink, spolu s útočníky Rickardem Rakellem, Mattem Nietem a obráncem Chadem Ruhwedelem.

Rakell, který hraje na pravém křídle druhého útoku, si přivodil dlouhodobé zranění v horní části těla. Ruhwedel by měl být snad brzy fit a nyní je mimo sestavu kvůli zranění v dolní části těla. Nieto vynechal zatím jen tento trénink, a trenérská lavička tak brzy může počítat alespoň s ním. 

Penguins hrají další zápas proti New York Rangers.

„Nevím, jestli je slovo 'frustrace' pro tuto situaci charakteristické,“ řekl trenér Pittsburghu Mike Sullivan. „Zranění jsou součástí hokeje. Každý tým si tím projde, nejsme jediní. Musíme najít způsob, jak zaplnit prázdná místa a jak vyhrát. Očekáváme, že máme dost širokou sestavu na to, abychom zraněné hráče nahradili a vyhráli.“

„Myslím, že máme hloubku na všech pozicích. Poskytne to příležitost ostatním, aby se dostali do hry.“

Rust má na kontě 16 bodů za devět gólů a sedm asistencí. V sestavě hraje společně s centrem Sidneym Crosbym a levým křídlem Jakem Guentzelem.

Rakell je zatím za očekáváním a má pouze čtyři asistence v 17 zápasech. Proti Vegas se vrátil do druhé formace poté, co v předchozím zápase hrál o řadu níže. 

Náhradou na pravou stranu by mohl být útočník Vinnie Hinostroza, který v úterý trénoval poté, co vynechal poslední zápas kvůli zranění v dolní části těla.

„Vinnie Hinostroza je chlap, který má ve své hře viditelné skvělé útočné instinkty,“ řekl Sullivan. „Máme ještě Jansena Harkinse a Alexe Nylandera, který hrál dobře ve Wilkes-Barre. Hráčů je hned několik, o kterých můžeme případně přemýšlet.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.