bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Steven Stamkos je novým rekordmanem Tampy. A atakuje další milníky

22. dubna 2022, 13:34

Marek Baloun

Za svou seniorskou kariéru krom reprezentace nikdy nehrál za jiný tým. V noci se do historie Tampa Bay Lightning zapsal zlatým písmem. Steven Stamkos svým 954. bodem překonal v kanadském bodování klubu legendárního Martina St. Louise a atakuje milník 1 000 bodů. Hned třemi body navíc přispěl k debaklu Toronta.

Steven Stamkos se stal novým historickým lídrem kanadského bodování Tampa Bay Lightning. V utkání s Torontem gólem na 3:0 zapsal už 954. bod, čímž překonal do té doby jedničku tabulky a legendu klubu Martina St. Louise. Stamkos ale pokračoval dále a v utkání zapsal ještě dvě asistence, čímž přispěl k deklasování Maple Leafs 8:1.

„Je úsměvné, jak se to někdy sejde. Rekord jsem překonal proti týmu, kterému jsem v dětství fandil. Povedlo se mi to doma a na zápase byli moji rodiče i žena. Nepovažuji se za nějakého citlivku, ale tohle mě dostalo," řekl Stamkos.

A není to jediný milník, který na něho čeká. Dvaatřicetiletý rodák z kanadského Markhamu si na Floridě kroutí už 14. sezónu (devátou jako kapitán). Draftován byl jako číslo jedna v roce 2008 a za tu dobu získal dvakrát trofej pro nejlepšího střelce NHL. V covidových letech 2020 a 2021 navíc dovedl svůj tým až ke Stanley Cupu. Letos v 76 zápasech nasbíral 34 branek a 54 asistencí. Jeho 956 bodů ho tak staví na dosah milníku 1 000 bodů. A protože má v Tampě smlouvu až do roku 2024, má před sebou i tisícovku zápasů (aktuálně jich má 917).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.