bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šprynar byl v QMJHL nováčkem měsíce. Dva reprezentanti se stěhovali

18. ledna 2023, 8:04

Martin Voltr

Čeští hokejisté z kanadských juniorských soutěží si na přelomu roku udělali výtečné jméno zejména na mistrovství světa dvacítek. Ale nejen tam.

Vedení quebecké ligy vyhlásilo českého útočníka Jana Šprynara nejlepším nováčkem prosince. Navázal tak na trojici krajanů, které se to samé povedlo v minulé sezoně. Jeho počin je ale ještě o kousek cennější díky tomu, že je o rok mladší, než byli tehdy oni.

Člen kádru reprezentační osmnáctky zaznamenal během prosince v dresu Rimouski osm branek a tři asistence. V duelu proti Gatineau dokonce slavil svůj první zámořský hattrick.

Díky sedmnácti gólům se exlitvínovský talent momentálně dělí o čelo tabulky střelců-nováčků s Kanaďany Massém a Poirierem.

Mezi hvězdičky prosince v QMJHL se zařadil také Šprynarův spoluhráč, gólman Patrik Hamrla. Ten získal tzv. Honorable Mention, tedy čestné uznání, kterým se tituluje druhý hráč v hodnocení.

Zklamání z toho, že se neprosadil do sestavy české dvacítky, ho evidentně vybičovalo ke skvělým výkonům. Během měsíce slavil výhru v šesti z osmi duelů, do kterých zasáhl, a chlubil se úspěšností 91,5 procenta.

Úvod nového roku se jinak nesl ve znamení poměrně divokých změn v kádrech před uzávěrkou přestupů. Ty se dotkly i dvou českých reprezentantů.

Sotva Jakub Brabenec dohrál finále šampionátu v Halifaxu, zvonil mu telefon, aby si v Charlottetownu sbalil kufry a zamířil do Sherbrooku. Tedy ne přímo, neboť si mezitím odskočil domů do Česka. Za nový klub ale dosud nenastoupil; podle nepotvrzených zpráv by měly být na vině komplikace s udělením nového víza.

Brabenec si tedy zahraje v jednom týmu s Davidem Špačkem. V Charlottetownu nasbíral na podzim 25 bodů (8+17) ve 28 zápasech.

Stěhování potkalo i dalšího forvarda Adama Židlického. Syn Marka Židlického putoval v ontarijské lize z Kitcheneru do Mississaugy.

Ve své druhé zámořské sezoně nasbíral v Kitcheneru dvanáct bodů (5+7) ve třiceti zápasech. Hned ve svém úvodním zápasu za nový klub zazářil dvěma brankami – a obě stály za to. Poprvé skóroval v oslabení.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.