bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nenápadný lídr. Quick se zabydlel v týmu Vegas a postupuje tabulkami

22. března 2023, 10:00

David Zlomek

Po šachování s jeho smlouvou byl pořádně naježený. Jonathan Quick, legenda LA Kings, měl nejdřív status hráče Columbusu, nicméně pak se stěhoval do Las Vegas. Aby zkusil jízdu za Stanley Cupem a aby se pokusil zkazit stejné úmysly jeho minulého týmu. Zatím to jde!

Z části se to přitom odráží i na statistikách. Průměr obdržených gólů na zápas stlačil o pět desetin, úspěšnost zákroků má oproti působení v Los Angeles o čtyři procenta lepší. 

Na aklimatizaci přitom téměř neměl čas. Do kádru Golden Knights skočil rovnýma nohama a musel chytat. Quick je ale natolik zkušený gólman, že si s tím poradil bez větších obtíží.

„To, jak to skončilo v LA, pochopitelně nebylo ideální,“ prohodil. „Ale z hokejového hlediska to tady pro mě je nový začátek. Chytám důležité zápasy a snažím se vyhrát divizi. Baví mě to.“

Co zaujme, to je jeho zápasová bilance. V dresu organizace z Las Vegas odchytal šest utkání, zapsal pět výher a jedinou prohru. 

Zvítězil i při svém posledním startu, který byl dnes v noci. Společně se svými spoluhráči přetlačil na venkovním ledě nepříjemný Vancouver v poměru 4:3.

Quick předvedl 31 zákroků. Na to se však po zápase nikdo moc neptal. Zkušený gólman totiž zapsal výhru číslo 375, díky čemuž se osamostatnil na druhé příčce mezi americkými gólmany v kategorii počtu výher. Na bronzovou pozici sesunul Johna Vanbriesbroucka, na první příčce se začíná ohlížet Ryan Miller s 391 výhrami. 

 

„Když se podívám na kluky, kteří jsou na tom seznamu vepředu, a vidím tam i sebe, cítím se opravdu velmi poctěn,“ říkal skromně po zápase. „A samozřejmě si vzpomenete na všechny kluky, kteří mi pomohli získat spoustu vítězství, a na práci, kterou odvedli. Velmi si všeho vážím.“ 

I v zápase proti Vancouveru ale ukázal, že kromě pomoci spoluhráčů si k výhrám pomáhá hlavně on sám. Ve třetí třetině pochytal čtrnáct střel, Vegas bylo pod tlakem. Vypíchnout si zaslouží zákrok pětatřicet sekund před koncem, kdy vyrážečkou zneškodnil ostrý pokus o vyrovnání Brocka Boesera.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.