bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Německý mladík proti Torontu řádil a prohloubil jeho herní krizi

9. listopadu 2023, 19:50

Viktor Pavlovec

Pět proher z posledních šesti bitev. To je hrozivá bilance Maple Leafs, kteří na domácím ledě nestačili na Ottawu. Javorové listy si svou krizi vybraly ve dvanácté minutě třetí části po trefě Dominika Kubalíka. Tim Stützle, který drze připravil závěrečnou trefu, na sebe upozornil čtyřmi body a jeho útok jich nasbíral celkem deset.

Tim Stützle v utkání zaznamenal gól a tři asistence. Jeho Ottawa Senators vstřelila tři góly v řadě během tří minut a jedenácti sekund v závěrečné části základní hrací doby. Toronto tak opět inkasovalo moře branek a padlo 3:6. V součtu z posledních tří duelů spadlo do klece Maple Leafs hrozivých 17 puků!

„Cítil jsem, že dnes večer chci hrát s pukem co nejvíce a myslím, že se rozjela celá naše lajna,” řekl Stützle. „Celý zápas jsme měli puk na holích, vytvářeli jsme si šance a zůstávali na puku.”     

Naopak klání opět nevyšlo Torontu, které ztratilo zápas během pár minut, kdy za vyrovnaného stavu 3:3 udeřili Senátoři a rázem vedli o tři trefy. 

„Bojovali jsme docela dobře, ale dostali jsme tvrdou ránu, a pak jsme to nějak prohráli,” řekl útočník Maple Leafs William Nylander. „Ale myslím, že čelíme jen nepřízni osudu. Potřebujeme růst a budovat. Máme tady spoustu nových kluků, takže budujeme týmovou chemii a pracujeme na tom.”

S herním výpadkem byl výrazně nespokojen hlavní lodivod střídačky Toronta.

„Musíme dát naši hru do pořádku a udělat vše, co je v našich silách, abychom se o sebe v tabulce postarali. Musíme také pomoci klukům, kteří se na svých postech trápí.”

„Některé naše chyby byly individuální, některé kolektivní v rámci týmu. Oslavujeme kluky, kteří dosahují velkých čísel v tabulce kanadského bodování, ale nemluvíme dost o tom, jak se trápíme v obraně. To je realita. Musíme dát přednost té herní strategii, abychom nedostávali tolik branek. 

Ottawa zvítězila po dvou neúspěších a snaží se dokázat svým nespokojeným fanouškům, že jde jen o malé výkyvy a tým je v dobré formě.

„Mluvili jsme o tom několik týdnů,” řekl Giroux. „Chceme hrát konzistentně. Ze zápasu máme dobrý pocit. Jsme spokojeni s tím, jak jsme hráli.”

„Je to těžké, vždy chcete vyhrát,” řekl Stützle. „Nesnáším prohry. Myslím, že to tak má celý tým, každý v kabině ví, že jde jen o vítězství v zápasech. Je kolem nás spousta mediálního šumu, ale myslím, že jsme ukázali, že umíme vyhrávat. Podle mě jsme hráli skvěle. Korpisalo byl také skvělý a držel nás celou dobu ve hře.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.