bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Návrat po zranění jako ze snu. Letang řídil výhru Pens čtyřmi body

25. ledna 2023, 14:15

Michal Krobot

Pětatřicetiletý obránce Pittsburghu utrpěl zranění v dolní části těla a od 28. prosince byl mimo hru. Téměř po měsíci rehabilitace se vrátil zpět do sestavy Tučňáků a rovnou na sebe strhl všechnu pozornost. Nasbíral dva góly a dvě asistence, přičemž poslední trefa rozsekla prodloužení.

Jedenáct zápasů v řadě musel Kris Letang koukat na své kolegy z tribuny, ale čas strávený léčením stál za to.

„Nevěděl jsem, co čekat a co si myslet. Vůbec jsem netušil, jak bude moje hra vypadat po měsíci bez zápasu,“ svěřil se Letang. Naštěstí mít obavy vůbec nemusel. Čtyři body pro obránce jsou extra třída, navíc s rozhodujícím gólem.

„Celý měsíc, kdy jsem byl mimo, mě kluci strašně podporovali a cením si toho,“ děkoval Kanaďan svým spoluhráčům.

Zápas mezi Pantery a Tučňáky byl velmi zajímavý. To si mimo jiné pochvaloval také kouč domácích Mike Sullivan. Dohromady totiž padlo 13 branek a diváci mohli tuhle velkolepou přestřelku sledovat s otevřenými ústy.

Tříbodové večery zažili také Crosby s Malkinem, kteří utkání končili se shodnou bilancí 1+2 a zároveň oba asistovali u vítězné trefy.

Pittsburgh je v Metropolitní divizi momentálně na čtvrtém místě a v celé Východní konferenci potom na příčce sedmé. Postup do play-off má ve svých rukou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.