bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Matt Duchene pod tlakem. Potvrdí svou cenu a dovede Predators k vysněnému vrcholu?

18. srpna 2019, 6:30

David Panuška

Matt Duchene se stal největší a vlastně také jedinou útočnou posilou, která může Predators dostat k vytouženému Stanley Cupu. Logicky se tak kanadský centr dostal pod tlak, který bude muset ustát. Vždyť Nashville obětoval obránce Subbana, aby někdejší trojku draftu dokázal zaplatit. Jak to všechno Duchene zvládne?

A opravdu to nebylo zadarmo. David Poile se pořádně plácl přes kapsu a osmadvacetiletému hráči dal smlouvu na sedm let, během které si vydělá celkem šestapadesát milionů. Ročně to tak po jednoduché matematické rovnici dělá osm milionů. Obětí tohoto kroku se stal obránce Subban, který byl vyměněn do New Jersey.

„Kdybychom neprovedli ten trejd, jehož hlavním cílem byl P.K. Subban, tak by bylo těžší získat Duchenea,“ pronesl generální manažer Preds. „Takže je rozumné nazývat tento krok jako Duchene-Subban trade,“ dodal Poile, jehož hlavním cílem v létě bylo získat držitele pěti zlatých medailí s týmem Kanady na čtyřech různých turnajích.

V posledním ročníku Duchene prošel dvěma celky. Sezónu začal v Ottawě, ale před uzávěrkou přestupů byl poslán do Columbusu. V základní části NHL nasbíral 70 kanadských bodů, v play-off si poté udržel statistiku jednoho bodu na zápas. O jeho kvalitách není pochyb.

Predators budou ale možná chtít o něco více. Odchod Subbana asi nebude mít tak fatální vliv, útok posílili a bezpochyby budou chtít útočit na Stanley Cup, který celku z města country hudby stále utíká. Ducheneovi by se vedle Forsberga, Johansena či Turrise mohlo náramně dařit.

„Jako centr mám zodpovědnost na tom, abych rozdával kotouče křídelníkům a společně jsme se zlepšili,“ popsal svoji hru rodák z Haliburtonu. „Protože jste hráč, který během každého střídání funguje po celé ploše. Mojí mentalitou je, ať už hraji kdekoliv, hrát s výborným střelcem a zásobovat jej nahrávkami, které on promění v góly,“ dokončil Duchene.

Od Duchenea se bude navíc čekat konzistence. V jeho případě jde o nejpřesnější vlastnost, která se od něj bude požadovat. Ne vždycky totiž dělal sedmdesát bodů. Není totiž vůbec dávno, kdy byl kanadský centr rád za překročení čtyřiceti bodů. Jeho úkolem bude vylepšit hru Predators v útoku a projít k vysněnému Stanley Cupu. Spoluhráče na to má dostatečně schopné.

Jeho schopnosti lze porovnat u fenomenálního Micaha McCurdyho, který je milovníkem hráčských statistik v NHL. Duchene je podle něj jedním z dvaceti nejlépe střílejících hráčů celé ligy, což sami můžete posoudit v následujícím grafu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.