bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jiříček? Druhý bek v Evropě! Na draftu mu věští flek v TOP 15

17. dubna 14:00

Tomáš Zatloukal

Ač mu sezona skončila ještě před Silvestrem, v očích zámořských skautů zůstal vysoko. Plzeňský Adam Jiříček skončil v závěrečném žebříčku evropských nadějí pro letošní draft na báječném čtvrtém fleku, mezi obránci je plzeňský odchovanec druhý za ruským čahounem Antonem Silajevem.

Šestkou.

Tou se předloni v Montrealu stal Adamův starší brácha David. Tasil ho Columbus, Adam byl na místě a patřil k prvním gratulantům.

Tak vysoko asi sám ve vegaském The Sphere na řadu nepřijde, i když někteří skauti či analytikové ho i přes půlsezonní absenci vidí v elitní desítce.

Jako třeba Craig Button, který je ovšem známý vstřícným přístupem k našincům. Jiříček by podle něj mohl být devátý.

Velké jméno si udělal loni v létě na prestižním turnaji Hlinka Gretzky Cup, podle mnohých tam patřil k top hokejistům, a tenhle dojem stále zcela nevyprchal.

"Adamovo zranění náš názor na něj neměnilo. Všem je jasné, jaký má talent," pronesl pro NHL.com  Jukka-Pekka Vuorinen, šéf evropského skautingu NHL. 

Adamův první bod v české extralize:

V takzvaných „mock draftech” se Jiříček, který mimochodem oslaví v první den tradiční volenky talentu osmnáctiny, pohybuje do 15. fleku.

Cestu výš mu může zajistit i draftová loterie a aktuální potřeby klubů. Někdo si klidně nechá utéct o píď slibnějšího forvarda, když jich má v systému přehršel, a s gustem sáhne po zadákovi.

Obzvlášť po Jiříčkovi, v kterém (nejen) web Future Considerations vidí potenciál, aby se časem stal tím nejlepším hráčem na své pozici z letošní sorty hokejových branců.

Zásadní bude, jak se na něm projeví herní odmlka v důležitém věku, kdy už sbíral zkušenosti se seniorským hokejem (stihl už 31 mačů za extraligovou Plzeň).

A také jak mu bude držet zdraví.

Roli sehraje i klub NHL, který po Jiříčkovi sáhne. O tom mu může vyprávět sourozenec David, který si během této sezony postěžoval na to, jak s ním Modrokabátníci zacházejí.

Přejme Adamovi pro všechny tři proměnné co nejlepší scénáře.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.