bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hvězdný obránce na druhý pokus. Co přinese Jersey angažmá Dougieho Hamiltona?

4. srpna 2021, 14:20

Jiří Lacina

Naposledy se Devils o podobně bombastickou posilu pokusili před dvěma lety. Tehdy získali do obrany P.K. Subbana. Bylo z toho zklamání. Ďáblové mají v sestavě hvězdu za zenitem, navíc s obrovským kontraktem. Ten naštěstí vyprší už po této sezóně.

Ani z hlubší minulosti nemají s lovem hvězd dobré zkušenosti. Vzpomeňme, jak dopadlo angažování Ilji Kovalčuka. Tehdy i zásadový Lou Lamoriello porušil řadu svých standardů. Ruské hvězdě nadbíhal, snažil se obejít platový strop, smlouvu musel na pokyn NHL upravit. Všechno marno. Kovalčuk si brzo postavil hlavu a zmizel do Ruska.

Všichni doufají, že sedmiletý kontrakt na 63 miliónů dolarů pro Hamiltona nepřinese podobné zklamání. V osmadvaceti letech se jeví jako správné řešení. Jako pilíř obranných řad, o který se bude defenziva opírat – minimálně příštích několik let.

Doug Hamilton je jedním z nejlepších beků současné NHL. Je ceněn pro své ofenzivní schopnosti. Umí organizovat přesilovku. Je spolehlivý v obranném pásmu. Bude mentorem pro mladé obránce Ty Smithe nebo Lukea Hughese.

Obavy snad vzbuzuje jen věk. V osmadvaceti je pravděpodobně na vrcholu. Lepší už nebude. Nějakou dobu si může držet výkonnost, otázka zní, kdy se začne zhoršovat. Generální manažer Tom Fitzgerald staví mužstvo především skrze kvalitní draftové volby, Hamilton je hráč, kolem kterého se ostatní zlepšují. Pro příštích pár let se jeví jako ideální doplnění mladého jádra.

„Věříme, že rozsah jeho příspěvku bude rovnoměrně rozdělen mezi led i týmovou kulturu. Že nám pomůže dlouhodobě se stabilizovat. Jsem hrdý na práci celého štábu. Povedlo se nám přivést jednoho z nejvyhledávanějších volných agentů tohoto roku,“ těší Fitzgeralda.

Podle odhadů by mohlo složení obranných dvojic Devils vypadat následovně:

Ryan Graves - Dougie Hamilton
Ty Smith - Damon Severson
Jonas Siegenthaler - P.K. Subban

Přestavba mužstva tím nekončí. V obraně je pořád co zlepšovat, útok potřebuje zvýšit produktivitu. Nadále se budou zapracovávat mladí hráči. Pro fanoušky New Jersey je ale osvěžující, když mužstvo posiluje, místo aby vyprodávalo. Hamiltonův příklad může být vzkazem pro další volné borce, že klub z Newarku je dobrou cílovou destinací.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.