bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Barkov zavelel a Panthers vyhnali Vaněčka z brány

6. května 2022, 18:26

Petr Šatalík

Druhý souboj hráčů Floridy s Washingtonem ve čtvrtfinále Východní konference nabral zcela jiný směr než první utkání. V něm se odehrávala tuhá bitva, tentokrát bylo po čtyřiceti minutách jasno. Vše začal Aleksander Barkov, který na konci první třetiny nejprve přihrál na gól Ekblada a o 98 sekund později sám vstřelil další branku. Český gólman Vítek Vaněček ve službách Capitals duel nedochytal, střídal po čtyřiceti minutách.

Panteři se hned po prvním zápase série s celkem z hlavního města USA dostali pod tlak. Na vlastním kluzišti prohráli 2:4 a kdyby zde padli i podruhé, ocitli by se už na poněkud tenčím ledě. Zvítězit nad Washingtonem v druhém klání tak bylo trochu povinností, která se Floridě podařila splnit.

Přitom vstup do zápasu celku z jihovýchodního cípu Spojených Států Amerických zrovna nevyšel. Na Capitals bylo znát nadšení z výhry v prvním klání, jejich hráči lítali po pásmu Panthers, ale nedařilo se jim v zakončení. První rozhodující moment přišel na konci 12. minuty, Oshie trefil bekhendem z bezprostřední blízkosti jen tyčku svatyně Bobrovského a její zazvonění probudilo Floridu k akci.

Taktovky se ujal Aleksander Barkov, jenž nejprve přihrál na pravý kruh Ekbladovi. Jeho ránu srazil bránící Fehérváry mimo dosah Vaněčka a Panthers šli do vedení. O 98 sekund později už kapitán Floridy skóroval sám a to poměrně pohodlně. Na brankoviště mu totiž šikovně prostrčil puk Huberdeau a domácí tak po úvodním dějství vedli 2:0. 

Start druhé třetiny přinesl poslední šanci pro Capitals, aby s utkáním něco udělali. Bäckströmovi se povedlo snížit, když Bobrovského nachytal na přední tyči, jenže to bylo ze strany Washingtonu vše, kapitán Ovečkin si marně po každém střídání měnil rukavice, aby je měl suché a mohl tak využít svou pověstnou ránu z levého kruhu, prim hrál soupeř.

Za 27 sekund po Bäckströmově trefě se totiž nemýlil Mason Marchment, který zprava propálil Vaněčka mezi betony. V závěru druhé dvacítky pak Reinhart a zakončující Lundell pohodlně vykoupali českého brankáře, kterého Caps nechali na holičkách a dvě a půl minuty před třetí sirénou trefil přesně pravý horní růžek Verheaghe. Skóre tak dorostlo na rozměr 5:1, gólman Washingtonu po přestávce střídal a bylo po zápase, ten už totiž do závěrečné sirény výsledek nezměnil.

Kapitán Floridy byl s výkonem svého týmu pochopitelně spokojený. „Vítězství mě těší. První utkání jsme ztratili, takže jsme tentokrát potřebovali vyhrát a srovnat sérii. To se povedlo. V zápase šla naše hra postupně nahoru a nakonec z toho byla přesvědčivá výhra,“ chválil Aleksander Barkov své mužstvo po úspěchu. Čtvrtfinále bude pokračovat v sobotu večer, kdy je na programu první zápas na ledě Capitals.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.