bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

A co McDavid? Kane získal televizní cenu pro nejlepšího hráče, fandové se baví

11. července 2021, 18:18

Patrik Czepiec

Už 28 let se napříč sportovními odvětvími udělují ocenění zvaná ESPY Awards. Střídavě je rozdávají dvě americké televizní stanice, a sice ESPN a ABC. Tímto způsobem adorují ty nejlepší individuální i týmové výkony za uplynulý rok. Hráčům z NHL tentokrát překvapivě vládnul Patrick Kane z Chicaga.

Právě proto je nyní společnost American Broadcasting Company terčem posměšků na Twitteru. Co na tom, že Blackhawks zůstali s devítibodovou ztrátou viset před branami play off a Kane skončil až sedmý v produktivitě soutěže? Televizní pracovníci zřejmě viděli v jeho hře jiný geniální aspekt, který zbytek hokejového světa přehlíží.

Zvlášť bizarně celá situace vyznívá při pohledu na kanadské bodování. Vysoko nade všemi se tyčí Connor McDavid, když v 56 partiích nasbíral těžko uvěřitelných 105 bodů. Na souboj o Hart Trophy nebo Ted Lindsay Award jej jednoduše neměl letos kdo vyzvat. Ale ESPY Award? To je jiná.

Jestli ovšem McJesus mánii nesdílíte a jeho bodovou explozi přičítáte defenzivně poddimenzované kanadské divizi, vězte, že o trofej se ucházel také Andrej Vasilevskij. Reprezentant Tampy, obhájce Stanley Cupu, nejúspěšnější brankář základní části i play off. Ani takové úspěchy na uznání ABC zjevně nestačí.

Kane tak napodobil svého dlouholetého kamaráda a kapitána Hawks Jonathana Toewse, který ocenění přebíral v roce 2015. Tehdy ovšem Chicago potřetí v krátkém čase ovládlo NHL a rodák z Winnipegu byl nepostradatelným prostředkem v cestě za titulem.

Jeho nominaci nikdo nezpochybňoval. Zato tentokrát fanoušci zasypávají Twitter vtipnými poznámkami…

TWEET: „To je ta stanice, která podepsala s NHL smlouvu na televizní práva? To asi moc dobré nebude.“

TWEET: „Jak říct, že nesledujete hokej bez toho, abyste řekli, že ho nesledujete.“

TWEET: „Nejspíš musel vyhrát také trofeje Harta a Arta Rosse, když je nejlepší v NHL! Gratulace!“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.