bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tavares si zatrénoval poprvé od zranění, nad Riellym a Muzzinem otazníky

30. října 2019, 17:56

Jiří Sameš

Velmi příznivé zprávy pro všechny fanoušky Toronto Maple Leafs. Útočník John Tavares si ve středu dopoledne zatrénoval s týmem poprvé od zranění, které si přivodil 16. října v závěru zápasu na ledové ploše Washington Capitals.

John Tavares si na hřišti Capitals, kde Maple Leafs prohráli tehdy těsně 3:4, konkrétně zlomil prst a mimo hru měl být minimálně dva týdny.

Na tréninku jej doplnili ve formaci útočníci Mitchell Marner, Trevor Moore.

„Nedokážu vám přesně říci, kdy nastoupí. Vím jen, že my i on děláme všechno proto, aby byl připraven co nejdřív," řekl hlavní trenér Toronta Mike Babcock, podle novináře Jonase Siegela z The Athletic.

„Lékařský tým jej zkontroluje a rozhodne o jeho návratu," doplnil ještě.

Tavares, devětadvacetiletý Kanaďan, odehrál v sezoně 2019-2020 zatím osm zápasů a vstřelil tři góly, zapsal celkem sedm kanadských bodů. 

Tavares se tedy zřejmě vrací do sestavy, Maple Leafs ale trápí nově zdravotní problémy v defenzivě.

Jedná se přesně o obránce Jakea Muzzina, Morgana Riellyho. Oba hokejisté na středečním tréninku absentovali.

Jake Muzzin nedohrál v noci na středu domácí utkání s Washingtonem (prohra Toronta 3:4 v prodloužení). Odstoupil z něj v průběhu úvodní periody, na led se už potom nevrátil.

Babcock uvedl, že Muzzina trápí svalové křeče v nohách, návrat zpět do akce je přitom nejasný.

Zdravotní trable Morgana Riellyho nebyly blíže specifikovány. Proti Capitals strávil na kluzišti 33 minut a 16 vteřin.

Maple Leafs mají aktuálně k dispozici třídenní volno. Příští duel sehrají v noci na neděli, kdy se představí na ledové ploše Philadelphia Flyers.

Za 14 odehraných zápasů mají jinak bilanci 6-5-3 a v tabulce Atlantické divize jsou nyní na třetím místě. 

Čtěte také:
Zápis do klubové historie, Fowler nejlepším střelcem mezi zadáky Ducks

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.