bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odměna pro rostoucí oporu. Vlasic v Chicagu podepsal na šest let

26. dubna 10:00

David Zlomek

Chicago ve čtvrtek podepsalo šestiletou smlouvu s platem 4,6 milionu dolarů ročně s mladým obráncem Alexem Vlasicem, který má za sebou skvělou první sezónu v NHL. Od klubu je to velké gesto toho, jak moc mladému bekovi věří. Vyplatí se?

„Alex letos udělal obrovský pokrok a dokázal, že je právoplatným obráncem první čtyřky NHL,“ uvedl v prohlášení generální manažer Kyle Davidson. „Ve své první kompletní sezoně v NHL se Alex etabloval jako důležitá součást našeho mladého jádra a my jsme nadšeni, že s námi bude dalších šest let.“ 

Vlasic, kterému bude v červnu teprve 23 let, minulý víkend v rozhovoru řekl, že by si příl dlouhodobou smlouvu, protože mu dobíhá nováčkovská smlouva.

„Je úžasné, že mohu hrát za svůj tým, ve stejném městě, kde jsem vyrůstal, takže se opravdu nechystám jít někam jinam,“ řekl tehdy Vlasic.

Netrvalo dlouho a jeho přání se splnilo a Hawks jistě také potěší, že si ho pojistili za tak rozumnou cenu. Jeho smlouva se nakonec velmi podobá kontraktu, který nedávno podepsal obránce Sabres Mattias Samuelsson – sedm let za zhruba 4,3 milionu dolarů ročně – a který se celou dobu jevil jako srovnatelný model.

Vlasicova budoucnost v Chicagu je nyní zajištěna až do roku 2030, čímž se se Sethem Jonesem, svým partnerem ve dvojici v této sezoně, stal nejdéle podepsaným hráčem.

Ve skutečnosti jsou to v tuto chvíli jediní dva hráči, kteří mají podepsanou smlouvu po roce 2026, takže soupiska se kolem něj bude pravděpodobně dramaticky měnit.

Mladý obránce si v tomto ročníku připsal v 76 zápasech dva góly a 14 asistencí, ale jeho vliv byl mnohem větší, pokud jde o obranné zákroky a pomoc v útoku. Experti v zámoří však primárně chválí jeho pokročilé statistiky v defenzivě.

Příští měsíc bude hrát po boku Jonese za americký tým na mistrovství světa v Česku. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.