bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mike Babcock v horkém křesle? Zatím prý není důvod k panice

27. října 2019, 5:21

Jiří Sameš

Toronto Maple Leafs prožívají poněkud slabý vstup do sezony 2019-2020. Zámořská média, zejména tedy ta kanadská, se následně pochopitelně začala zabývat otázkou, zda jejich hlavní trenér Mike Babcock náhodou nesedí v horkém křesle.

Podle uznávaného reportéra Sportsnetu Elliottea Friedmana zatím není úplně důvod k panice.

„Nemyslím si, že by třeba někdy v tomhle týdnu byla Babcockova práce v ohrožení," řekl Friedman v sobotu během pořadu Hockey Night in Canada, segmentu Saturday Headlines.

Stejného názoru byl přitom také jeho kolega Chris Johnston.

„Dovolím si tady říci jednu poznámku. Leafs si interně, alespoň někteří jejich zástupci, nevšímají toho, zda tým čelí ze strany médií nějaké nepřízni," zmínil.

„Věří, že je to posílí. Když se podívali na svůj rozpis zápasů, věděli, že mají před sebou na úvod těžký měsíc," doplnil.

Johnstonova slova potvrzuje fakt, že Maple Leafs hráli za prvních 13 zápasů hned v osmi případech proti týmům, které v sezoně 2018-2019 postoupili do play-off. Ve zmiňovaném počtu utkání jinak zapsali bilanci 6-5-2.

„Věřím, že uvnitř týmu je momentálně mnohem větší trpělivost, než se může zdát navenek," poznamenal ještě Johnston.

Babcock, šestapadesátiletý Kanaďan, trénuje Toronto od sezony 2015-2016. Přesně 25. května 2015 s týmem podepsal osmiletou smlouvu, podle všech dostupných zdrojů, na celkem 50 milionů dolarů.

Kanadskému klubu aktuálně schází největší hvězda, útočník John Tavares, jenž si 16. října zlomil prst v závěru duelu na ledě Washington Capitals.

V noci na neděli 27. října Maple Leafs padli na hřišti Montreal Canadiens 2:5, za poslední čtyři zápasy mají pouze jednu výhru.

V tabulce Atlantické divize jsou nyní na třetím místě. Další utkání odehrají v noci na středu, když přivítají mezi domácími mantinely Capitals.

Čtěte také:
IIHF se potká s NHL a NHLPA - v sázce budoucnost mezinárodního hokeje

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.