bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obhajoba Stanley Cupu? Kluci jsou hladoví, věří trenér St. Louis

5. června 2020, 13:43

Ondřej Mach

Loni napsali takřka pohádkový příběh a ze dna Západní konference vystoupali až na hokejový Everest. Nyní jsou hokejisté St. Louis Blues v naprosto odlišné pozici, to však na jejich touze znovu zvednout nad hlavu Stanley Cup nic nemění.

Vedení NHL minulý týden oznámilo plán, podle kterého si letos vyřazovací části nejsledovanější hokejové soutěže zahraje 24 týmů. Souboje o stříbrný pohár začnou jakýmsi předkolem, v němž se šestnáct mužstev střetne o postup do klasického play off.

Čtyři nejlepší týmy z každé konference se mezitím utkají o nasazení do prvního kola play off. Mezi tyto celky patří i St. Louis, které se v době přerušení soutěže nacházelo na prvním místě Západní konference.

„Jsou hladoví, chtějí se vrátit,“ řekl ve středu trenér Craig Berube na adresu svých svěřenců. „Myslím, že máme velkou motivaci, budeme se to snažit zopakovat. Kluci jsou nyní ve velmi dobré pozici.“

Druhá fáze postupného návratu NHL začne 8. června. Hráči od té doby budou moct trénovat v menších skupinkách a využívat klubová zařízení. Povinné tréninkové kempy pak odstartují nejdříve 10. července.

Blues se většinu ročníku museli obejít bez svého elitního hráče Vladimira Tarasenka, jenž na konci října utrpěl nepříjemné zranění ramene a později prodělal operaci. Ruský útočník se před nucenou pauzou stihl zapojit do tréninku, návrat do ostrých zápasů mu ale překazil koronavirus.

„Je to jako když v trejdu získáte skvělého hráče. Celý rok jsme ho neměli a byli jsme velmi úspěšní. Pro nás je to výborný hráč, odvedl skvělou práci, aby byl v dobré kondici. Je připraven hrát,“ zmínil Berube.

S Tarasenkem v sestavě patří Blues mezi horké kandidáty na zisk Stanley Cupu. Letošní play off však bude velice nevyzpytatelné, uspět může kdokoliv. „Všichni budou mít stejné podmínky. Tým, který bude hrát tvrdě a v tempu, bude mít nejlepší šanci,“ pokračoval kouč St. Louis.

„Konečným cílem je vyhrát, na tom záleží. Můžeme se podívat na všechny věci, které by se mohly stát, ale všichni mají stejné podmínky a nejlepší vyhraje. Tak to chodí. Tým, který v té době bude hrát nejlépe, vyhraje. Pokud získáme pohár, tak budu stejně šťastný jako minulý rok,“ uzavřel Berube.

Čtěte také:
Primát za nejlepší střelecký výkon všech dob. Den, kdy Hull předčil Gretzkyho a napodobil tátu
Šimek jako za starých časů. Dře s Libercem, na návrat ke Žralokům si počká

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.