bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zuckerovi se splnilo přání. S Minnesotou podepsal lukrativní kontrakt

26. července 2018, 16:00

Jan Vojkůvka

Dlouhé a náročné vyjednávání o novém kontraktu mají za sebou Minnesota Wild a Jason Zucker. Když už se zdálo, že nebude žádného zbytí a útočník Wild bude muset zamířit k arbitráži, přišla nabídka smlouvy, jež uspokojila obě strany a vedla k podpisu další pětileté spolupráce.

Zucker se upsal Minnesotě za 5,5 milionů dolarů ročně, přičemž jeho poslední dvouletý kontrakt měl hodnotu „pouhé“ dva miliony za rok. Šestadvacetiletý křídelník si tak oproti předchozím sezonám výrazně polepší. A nemusí absolvovat nepříjemnosti v podobě arbitráže, jež byla naplánována na 28. července.

Minnesota má v Zuckerovi jednu z výrazných opor svého týmu. V dresu Wild odehrál již sedm sezon a ta poslední byla doposud jeho životní. V 82 zápasech nasázel hned 33 gólů a přidal 31 asistencí. Po Ericu Staalovi a Mikaelu Granlundovi se stal třetím nejproduktivnějším hráčem celé organizace a zároveň byl i druhým nejlepším střelcem.

Už dříve přitom sám hráč vyjádřil přání, že by u Minnesoty rád zůstal dál. Společně se svým agentem však museli zdolat taktickou bitvu, při níž si vyžádali i stání před nezávislým tribunálem, čímž věřili, že přinutí Wild ke krokům, které pomohou ke zdárnému podpisu. 

„Sice jsme si vyžádali arbitráž, ale doufáme, že se k ní nedostaneme,“ řekl před dvěma týdny Zucker. „Těším se na to, až bude tohle všechno za mnou a budu mít podepsáno,“ vyjádřil se tehdy. A přání se mu splnilo.

Ve smlouvě má Zucker zakomponovánu klauzuli, podle níž bude moci vypsat seznam 10 týmů, do kterých nechce být vyměněn, pokud by k takové situaci došlo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.