bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zlato? Musím ti něco říct. Aneb Nakládalova cesta do Calgary

25. října 2015, 10:00

David Zlomek

Udělal by to asi každý hokejista, který by zažíval to samé, jako Jakub Nakládal. Ten poté, co se dozvěděl radostnou novinu, že si ho vyžádaly Plameny z farmy, zavolal své ženě Andree, aby jí oznámil nejen tento úspěch, ale také, aby změnila letenky sobě, synovi (který se jmenuje po tatínkovi Jakub) a jeho tchýni. Všichni tři měli totiž namířeno do Stocktonu, kde chtěli obránce, který tam v AHL měsíc válel, navštívit.

„První otázka, na kterou jsem se jí zeptal, byla, jestli by mohla zrušit svůj let,“ vysvětloval Nakládal ve čtvrtek v šatně v domovské aréně Flames Scotiabank Saddledome. „Zeptala se mě: Proč? Řekl jsem jí, že musí přiletět do Calgary. Bylo to fajn. Pak jsem zavolal svojí rodině, mamce, taťkovi, bráchovi a taky kamarádům. Všichni byli tak šťastní,“ usmíval se Jakub. A měli se proč radovat. Nakládal si totiž vyměnil místo sedmého obránce s nováčkem Brettem Kulakem, který na farmu putoval proto, aby získal více času na ledě a pořádně si zahrál.

„Dorazili sem ve čtvrtek večer, z Londýna letěli do Calgary. Je to nádherné, ale pro ni celkem bláznivé. Hrozně jim chybím. Myslím, že jsme se neviděli měsíc a půl. Máme dítě a někdy je to pro ni dost těžké, protože toho moc nenaspí. Je to pro ni obtížné, ale to je hokej. Stěhování je těžké a složité, ale ona to chápe, je to super žena,“ chválil se Nakládal.

Pomalu se tak dokončuje pohádka, kterou sedmadvacetiletý Čech zažívá. Po povedeném pražském šampionátu na jaře podepsal jednoletou dvoucestnou smlouvu s Flames. Na přípravném kempu mu první tým skoro vyšel. Patřil k těm lepším, trenéři ho vyškrtli až ke konci. Zklamání? Jasně, z Evropy přece neodcházel proto, aby hrál ve Stocktonu. Ale vzhledem k tomu, že je to jeho první sezona v zámoří, jakýsi vývoj, který prožívá, je přirozený.

„Jo, nejsem příliš mladý, ale pořád se učím. Jsem rád, že jsem na farmě hrál, protože jsem strávil spoustu času na ledě. Každý trénink i zápas pro mě byl velkou zkušeností. Je to trochu šílené“ přiznal. A pokračoval: „Na farmě bylo skvělé počasí (Stockton se nachází v Kalifornii – pozn. red.), cítil jsem se, jako bych tam byl na dovolené. AHL je dobrá liga. Ale v NHL je všechno rychlejší, každý je chytřejší. Ale myslím, že je to dobrá liga, možná lepší, než co jsou v Evropě.“

Situace v Calgary teď není zrovna nejrůžovější. A proto si myslíme a předpokládáme, že Nakládal nebyl povolán, jak se říká, jenom pro srandu králíkům. V sobotu odehrál slabých osm minut jeho krajan Ladislav Šmíd, T. J. Brodie má stále problémy s rukou. Navíc rozpis Flames je velice nabitý – pět zápasů v jednom týdnu? Ano, Nakládal by si svůj debut měl odbýt. Třeba už v neděli na ledě slavné Madison Square Garden.

„Proč sem přišel? Chce ochutnat National Hockey League,“ má jasno trenér Flames Bob Hartley. „Podle mě měl skvělý kemp. Myslel jsem si, že se každý den zlepšuje. Navíc je tady úplně jiný styl hokeje. Životní styl a podobně. Je to těžké, potřebujete čas. Upravujeme obranu, ale jsou tu otazníky. Potřebujete hodně času, ale ve Stocktonu s Jakubem byli spokojeni, proto jsme ho vytáhli nahoru,“ řekl Hartley a zakončil tak povídání o českém bekovi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.