bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Z Calgary je hlášen překvapivý návrat

13. ledna 10:00

Josef Potůček

V minulých dnech bylo na sociálních sítích organizace Calgary Flames stroze a zdánlivě nenápadně oznámeno, že byl obránce Oliver Kylington poslán na farmu, aby zde doladil kondici a okusil zápasový rytmus.

Stockholmský rodák nenastoupil k soutěžnímu utkání od play-off 2021-22 z důvodu blíže nespecifikovaných osobních důvodů. Ještě na začátku prosince přitom hlavní trenér Flames Ryan Huska na otázku ohledně jeho statusu uváděl, že jeho návrat je v nedohlednu.

Sám Kylington v nedávném prohlášení oznámil, že se cítí dobře a je připraven udělat další krok vpřed. Poděkoval rodině, přátelům, spoluhráčům, vedení Flames i fanouškům za podporu a vyjádřil touhu vrátit se do týmového prostředí.

Též z jeho slov bylo možno vyčíst, že se k návratu do NHL přiblížil mnohem víc, než se předpokládalo.

V záložním celku Plamenů může strávit na kondičním stintu nanejvýš šest dnů, nebo tři zápasy, přičemž Flames můžou požádat vedení NHL o výjimku, a prodloužit jeho pobyt na farmě ještě o další dva mače.

Ve čtvrtek se Kylington vrátil do Scotiabank Saddledome. Dočkal se svého prvního startu po takřka dvou letech, když se svým známým číslem 58 na zádech přispěl k výhře Wranglers 3:2 nad Ontario Reign. V obranné dvojici s Coltonem Poolmanem odbruslil něco málo přes 18 minut.

„Před návratem jsem na sobě pracoval opravdu hodně tvrdě, ale samotný zápas je samozřejmě o něčem jiném,“ vydechl bezprostředně po zápase Kylington. „Cítil jsem se od začátku až překvapivě dobře. Nohy mi stále fungují.“

Hlavní trenér Calgary Wranglers Trent Cull souhlasil, že Kylington hrál solidně od úvodního buly: „Vypadal úplně v pohodě. Určitě naši hru pozvedl a navíc jsem u něj viděl i pár úsměvů.“

Pro šestadvacetiletého Švéda bylo utkání dozajista vzpruhou, ale je pouze úvodním odstavcem v další kapitole jeho příběhu, který by měl mít happyend v podobě návratu do NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.