bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Klobouk dolů! Sergačjov se vrátil 79 dní po zlomenině kosti

28. dubna 12:00

David Zlomek

Když si obránce Tampy Bay v únoru zlomil holenní kost, psalo se o tom, že má po sezoně, ale že by na tréninkový kemp měl být připraven. To asi bude. Ale s tím rozdílem, že se zúčastnil letošního play off! Proti Floridě si zahrál jen 79 dnů poté, co utrpěl těžké zranění.

Poté, co Rus pomohl Lightning zajistit výhru 6:3 i celou sezonu, každý mluvil o tom, jak moc obránce pomohl.

„Určitě ano. Trochu mi běhal mráz po zádech,“ řekl kapitán Steven Stamkos. „Nevidíte, co se děje v zákulisí, kolik práce stojí návrat po takovém zranění. Je to nesmírně působivé, co všechno dokázal, byli jsme na pokraji konce sezony a on do toho takhle skočí a nabudí tím úplně všechny. Myslím, že dnes hrál skvěle, a doufám, že v tom bude pokračovat, protože je důležitou součástí naší obrany.“

Trenér Lightning Jon Cooper řekl, že přijetí, které se Sergačjovovi dostalo od fanoušků, když byl oznámen v základní sestavě, nikdy předtím neslyšel.

„Při normálním představování slyšíte jména hráčů, ozve se jásot, pak dojde na Andreje Vasilevského a ozve se trochu větší jásot,“ popisoval Cooper. „Ale na tohle nejsme zvyklí!“

Pro Sergačjova to byl dlouho očekávaný okamžik, přesněji to bylo 80 dní od chvíle, kdy byl v Madison Square Garden odnesen z ledu na nosítkách. Tento zápas na ledě New York Rangers byl jeho prvním od doby, kdy vynechal 17 zápasů kvůli zranění v dolní části těla.

V pátek se pak dozvěděl, že bude o víkendu v sestavě.

„Bylo to rozhodnutí trenéra, takže jsem zůstal na ledě trochu déle a čekal, jestli řekne ano, nebo ne. A on řekl ano,“ řekl Sergačjov. „Byl jsem nadšený. Upřímně, v noci jsem nemohl spát. Připadal jsem si, jako bych hrál znovu svůj první zápas v NHL. A když pak jdete na led a dostanete od fanoušků takové přivítání, bylo to pro mě velmi emotivní."

V průběhu zápasu pak Sergačjov asistoval u gólu Brandona Hagela. Bylo vidět, jak šťastný skutečně je. „Když se vám do sestavy vrátí jeden z nejlepších obránců ligy, každého to povzbudí, a to se dnes povedlo,“ řekl Hagel.

Zdálo se, že Sergačjovův návrat a ukončení šestizápasové domácí série porážek v play off dodalo Bleskům tolik potřebnou energii poté, co prohráli první tři zápasy této série. „Ještě zdaleka není konec,“ dodal Hagel. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.