bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výměna je taky možnost, ví Byfuglien. U Jets chce však zůstat

1. února 2016, 10:00

David Zlomek

Když se začnou probírat možné výměny, tak jsou v posledních dnech na titulních stránkách zpráv nejčastěji fotky Dustina Byfugliena či Stevena Stamkose. Není se čemu divit, oběma po sezoně končí stávající kontrakty a nové zatím nepodepsali. Ba co víc, ani se k tomu neblíží. Byfuglien, účastník letošního víkendu hvězd v Nashvillu, by ve Winnipegu rád zůstal, roli v týmu má velkou a ve městě se mu moc líbí. Je to ale byznys, a tak bere možnou výměnu prostě jako jednu z možností.

Vraťme se ale ještě k velké nashvillské události. Jednou z dobrých věcí na tomto víkendu je, že nepříliš upovídaní hráči poskytují velkou porci rozhovorů, a i když je nemají v oblibě, tak si s novináři sednou a o věcech se pobaví. Obránce winnipežských Tryskáčů by snad raději dělal cokoliv jiného než rozhovory s médii. V Nashvillu však musel. V pátek tak vrhl trochu světla na jeho kontrakt, který se tak trochu dostává do slepé uličky.

Velmi zajímavé na rozhovoru bylo to, že Byfuglien přiznal, že jeho budoucnost v organizaci Winnipegu závisí na příštích pár týdnech. Přesněji – na hře a výsledcích týmu v příštích pár týdnech. Pokud se Jets dostanou na pozice pro play-off a budou mít nějakou šňůru výher, pravděpodobně zůstane. Pokud ne, jeho myšlenky se přesunou na 29. února. Den D pro všechny generální manažery v lize, v ten den totiž končí přestupy.

„Jo, tak to prostě je. Tým je na dobré vlně a pak se věci změní. Jejich (vedení – pozn. aut.) přístup se změní,“ řekl Byfuglien novinářům v městě country. „Pak máte ale pár pomalých a špatných týdnů, které vás zpomalí, a jdete dolů, věci se zase uberou jiným směrem. Je to jako na horské dráze,“ popisoval jeho myšlení bývalý bek Chicaga.

Tak by to ale být nemělo. Kevin Cheveldayoff, generální manažer Jets, by moc neměl zvažovat to, že by své číslo 33 ztratil. Na to má až moc velký dopad na spoluhráče a na zápasy. Cheveldayoff zatím Byfuglienovi neposlal svou poslední (a zároveň nejlepší) nabídku. Teď je pravý čas. Je totiž možné, že za chvíli začne Byfuglien naslouchat vábení velkých peněz, které se točí na trhu volných hráčů. Zjednodušeně řečeno: Jets by do toho měli šlápnout, nebo to vzdát.

Winnipeg je jeho oblíbené město

Něco, v čem mají Jets u Byfugliena velké plus a nemělo by se to zlehčovat, je fakt, že má prostě město Winnipeg rád. Malé a nevýrazné město. To mu sedí. „Můj oblíbený druh města,“ popsal to. A ten pocit je vzájemný. „Winnipeg mi vůbec nevadí. Líbí se mi na něm tolik věcí. Můžu dělat své venkovní věci, které miluju. Nemám žádný problém tady žít,“ ujišťoval.

Byfuglienovi také vyhovuje, že je blízko rodiny, pochází totiž z Roseau v Minnesotě, které je vzdáleno autem zhruba dvě a čtvrt hodiny od Winnipegu. „Obvykle každý volný den jedu k jezeru nebo do lesů. Moje žena mě nechává. Ví, že si to užívám. Pomáhá mi to, abych se tolik nesoustředil na hokej, můj mozek si odpočine. Užívám si toho klidu a ticha… Není to žádný velký faktor, bude to tam, i když skončím, ale prostě mi to pomáhá uklidnit,“ vysvětloval.

Další faktor, který bývá často přehlížen: osobní život hráčů a jak jsou ovlivněni nejistotou. Mohou se přes to přenést a většinu času přes to i hrát. Ale rodina a přátelé to často udržují v popředí. „Myslím, že moje žena to prožívá více než já,“ přiznal. „Svému agentovi jsem jenom řekl: Nemluv mi o tom. Když se k něčemu přiblížíme, dej mi vědět, rychle o tom pokecáme. Má svou práci, já zase svou,“ má jasně dané priority.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.