bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V sobotu se rozhodne o nové smlouvě pro Karlssona, po Vegas požaduje 6,5 milionu dolarů

3. srpna 2018, 17:15

Jan Hausmann

William Karlsson, kometa poslední sezony. Švédský útočník zažil přelomovou sezonu, na konci června převzal Lady Bing Memorial Trophy. Trofej, jež se uděluje nejslušnějšímu hráči s vysokým herním standardem. Zkrátka největší gentleman mezi těmi nejlepšími. A teď se dohaduje s Vegas o nové smlouvě. Karlsson požaduje Cap Hit v hodnotě 6,5 milionu dolarů, Golden Knights nabízejí 3,5 milionu.

Když si před rokem vybrali Golden Knights Williama Karlssona při rozšiřovacím draftu, nikoho zřejmě nenapadlo, jak to dopadne. Ostatně jako celá sezona ze strany nováčka soutěže. Z průměrného forvarda ze třetí brázdy se vyklubal tahoun týmu NHL a hnací motor v lovu na Stanley Cup. S 78body (43+35) ovládl klubové bodování, 43 přesných zásahů byl hned třetí nejlepší počin v celé NHL. V čem ho ale nikdo ve slovutné lize nepřekonal, byla statistika +/-. Skončil na +49, druhý Jonathan Marchessault (spoluhráč z Vegas) měl +36.

Karlsson dosud bral 1 milion dolarů. To byla ale smlouva, kterou podepsal před dvěma lety ještě v Columbusu. V době, kdy o něm nikdo moc nevěděl a vlastně nic moc neznamenal. Teď je z něj první centr, finalista Stanley Cupu, třetí nejlepší střelec sezony a držitel Lady Bing Memorial Trophy (v minulosti ji obdrželi takový borci jako Pavel Dacjuk, Martin St. Louis či sám velký Wayne Gretzky). 

V sobotu 4. srpna je na programu arbitráž, jež rozhodne o novém kontraktu. Pětadvacetiletý Švéd po svém zaměstnavateli požaduje zvýšení platu na 6,5 milionu dolarů za sezonu. Vegas však nabízí o tři miliony méně, tedy 3,5 milionu. Oba návrhy jsou oprávněné. Kdyby Karlssonzopakoval výkony z poslední sezony, tak je pro organizaci z pouště nepostradatelný a oněch 6,5 milionu by si jistě zasloužil. Jenže je tu to kdyby. Může se stát, že Karlssonnebude schopný navázat na jízdu, kterou předváděl v právě skončené sezoně, a zapadne do průměru. Pak byl Vegas s 6,5 miliony, nebo podobnou částkou, přestřelili. 

Z tohoto pohledu se tedy jeví návrh Vegas rozumně. Dát Karlssonovi překlenovací kontrakt, a pokud si udrží stanovený level zaplatit ho za rok jako prvotřídní hvězdu. Jenže je tu ještě jedna věc. Jonathan Marchessault a Reilly Smith, Karlssonovi parťáci z první lajny, berou oba dva 5 milionů za sezonu. A v současné chvíli je Karlsson pro Golden Knightsminimálně stejně důležitý jako Marchessault se Smithem. Je tedy docela možné, že konečná suma se bude pohybovat právě okolo 5 milionů. Nakonec by mohlo jít pro obě strany o přijatelný kompromis.

Na samotnou arbitráž ale samozřejmě nakonec vůbec dojít nemusí. K nezávislému soudci míří každé léto desítky hráčů, jen pár případů ale nakonec před porotou opravdu skončí. Většinou se hráči s kluby dohodnou ještě před slyšením, což je jistě příjemnější pro oba tábory. Letos měli k arbitráži namířeno i další dva hráči Vegas – Tomáš Nosek a ColinMiller. Oba dva ale uzavřeli s organizací smlouvy ještě před slyšením, a k nepříjemnému předhazování argumentů tak nedošlo. Tak uvidíme, jak skončí případ William Karlsson.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.