bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V noci jsou na programu dvě utkání. Potvrdí Capitals pozici na čele celé soutěže?

20. listopadu 2019, 18:46

Jiří Michal

V noci ze středy na čtvrtek jsou v harmonogramu nejprestižnější hokejové soutěže naplánované dvě utkání. První z nich odstartuje úvodním vhazováním, které je stanovenou na 01:30 středoevropského času, ve kterém přivítají Montreal Canadiens na svém ledě celek z Ottawy. O půl hodiny později by měl započít souboj v newyorské Madison Square Garden, kde místní Rangers vyzvou Washington Capitals.

01:30 Montreal Canadiens – Ottawa Senators

Oba dva týmy se v rámci zápasů Atlantické divize vcelku dobře znají. Domácí Canadiens se momentálně nachází na 3. pozici divize a drží tak nadále postupové ambice, na první Boston ztrácí 5 bodů. Vstup Montrealu do sezony sice nebyl úplně nejpřesvědčivější, poté se však podařilo kolotoč výher a proher stabilizovat a nyní drží bilanci 11-6-4. V posledním zápase výběr trenéra Clauda Juliena nestačil na Columbus, pokud kádr nechce i potřetí v řadě prohrát před domácím publikem, bude muset podat proti Ottawě kvalitní výkon.

Ottawa je na tom o poznání hůře, než právě její aktuální soupeř, ačkoliv v posledních pár zápasech byli hokejisté z hlavního města Kanady o trochu úspěšnější. Naposledy si celek dokázal poradit s Detroitem v poměru 4:3 a uhájil tak předposlední příčku v konferenci právě před Red Wings. Nejproduktivnějším hráčem kádru je Jean-Gabriel Pageau s 16 kandskými body zásluhou 12 branek a 4 gólových přihrávek, zároveň je také nejlepším střelcem mužstva. Brankoviště jistí brankářská dvojice Anders Nilsson – Craig Anderson, oba dva totiž mají skoro shodný počet odchytaných utkání. 

02:00 New York Rangers – Washington Capitals

Pokud se podíváme do tabulky Metropolitní divize, najdeme Rangers vcelku překvapivě, vzhledem k předsezonním předpokladům, až na 7. předposlední příčce. Se zápisem 8-8-2 a ziskem 18 bodů ztrácejí na svého dnešního rivala přesně dvojnásobek, mají však odehráno o 5 zápasů méně. Pokud však vedení Rangers věří, že tým má stále sílu, dnešní zápas může být zajímavou prověrkou právě s rozjetým Washingtonem. V kabině New Yorku má český hokej hned dva zástupce v podobě Filipa Chytila (6+1) a Libora Hájka (0+4). Vzhledem k tomu, že mančaft nyní drží dvouzápasový bodový půst, bude muset dnes podat velmi solidní výkon založený především na obraně.

Předposlední vítěz Stanley Cupu letos předvádí excelentní výkony. Z 23 odehraných utkání se z výhry radoval hned 16krát. Sílu týmu potvrzuje i skutečnost nejvíce vstřelených branek v celé soutěži, konkrétně jich mají na svém kontě Capitals 89. Svůj podíl na tomto čísle má i Jakub Vrána, který rozvlnil síť 10krát a přidal 8 asistencí. Pro českého diváka se jistě bude jednat o atraktivní duel, jelikož v sestavě Washingtonu mají svá místa ještě Michal Kempný (3+8) a Radko Gudas (0+5). Společně se svými spoluhráči se tak svěřenci Todda Reirdena budou pokoušet o třetí výhru v řadě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.