bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V draftové loterii se radovaly Toronto, Winnipeg a Columbus

1. května 2016, 3:30

Tomáš Zatloukal

14 zástupců klubů NHL se neposedně vrtělo na židlích a byť se snažilo udržet "pokerovou tvář", bylo z nich doslova cítit, jak s napětím očekávají výsledky draftové loterie. Vždyť letos se losují hned tři šťastné organizace, na něž navíc čekají tři hráči, s potenciálem superhvězdy. Vedle předpokládané jedničky Austona Matthewse jde o finský tandem Patrik Laine, Jesse Puljujärvi.

Slova se ujímá Bill Daily a dramatickým stylem, kterým by mohl konkurovat Jeffu Probstovi, moderátorovi populárního pořadu Kdo přežije, začíná odtajňovat loga klubů. Medvědi zůstávají na svém, Boston bude stejně jako loni draftovat ze 14. pozice, GM Don Sweeney se tváří smířeně. Pokračujeme dále, až do šestého místa marně čekáme na jakoukoliv změnu, plujeme polem poražených.

Poté zazní z Dailyho úst, že šestí budou volit Flames, Calgary tedy klesá o jednu příčku a hokejový svět se dozvídá jméno první z vítězných organizací, do šťastného trojlístku pronikají Winnipeg Jets. K nim se posléze přidávají Columbus Blue Jackets a také Toronto Maple Leafs. Edmontonští Olejáři tentokrát neslaví, GM Peter Chiarelli, oblečen ve slušivém světlém obleku, se musí spokojit se čtyřkou draftu.

Ještě zbývá rozluštit tajenku, kdo ukáže na celkovou jedničku. Doprostřed studia si stoupají John Davidson, Brendan Shanahan a Kevin Cheveldayoff. Souboj se zužuje na "Shannyho" a "Chevyho". Jak to dopadne? To se dozvíme až po reklamě. Paní Štěstěna se nakonec usmívá na Toronto, Maple Leafs jako první klub od roku 2010 potvrdili roli favorita a uhájili první místo.

 

Javorové listy vyřknou jméno jedničky draftu poprvé od roku 1985, kdy zvolily svého pozdějšího kapitána Wendela Clarka. V torontských barech se slaví, z Finska vše sleduje Matthews a říká: "Bylo zajímavé to vše sledovat. Trochu jsem se uklidnil, zároveň jsem nadšený." Shanahan na přímou otázku, koho zvolí, odpovídá, že draft je tentokrát hluboký a nabízí řadu kvalitních borců.

Přesto odborníci věří, že je jasné, že sáhne po opěvovaném Američanovi. Stane se tak? Odpověď přinese 24. červen.

Pořadí na draftu 2016:

1. Toronto Maple Leafs

2. Winnipeg Jets

3. Columbus Blue Jackets

4. Edmonton Oilers

5. Vancouver Canucks

6. Calgary Flames

7. Arizona Coyotes

8. Buffalo Sabres

9. Montreal Canadiens

10. Colorado Avalanche

11. New Jersey Devils

12. Ottawa Senators

13. Carolina Hurricanes

14. Boston Bruins

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.