bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Uchazeči o Dahlina aneb týmy, které play off nebere

18. března 2018, 12:15

Jakub Hromada

NHL vstoupila do posledního měsíce, někdo má účast v play off jistou, někdo pro ni dělá vše, někdo už ale snahu odpískal. Pokud opomeneme štěstí a smůlu při draftové loterii, největší naději na zisk celkové jedničky má trojice týmů.

Arizona Coyotes

Po hrozivém začátku asi nikoho nepřekvapí, že se Arizona nachází mezi kandidáty na jedničku draftu. Přestože se dokázala odlepit od samotného dna tabulky NHL, play off rozhodně nestihne. Vždyť první výhru v regulérním čase si Kojoti připsali až ve 21. zápase sezóny na ledě Montrealu. Mnozí je tak srovnávali s loňskou tragédií od Colorada, nicméně se z nejhoršího zvládli vyhrabat.

Jeden z místních artefaktů, který můžou místní považovat za úspěšný a radostný, je premiérová sezóna Claytona Kellera. Sedmička draftu 2016 se po loňském roce stráveném na bostonské univerzitě napevno usadil v prvních dvou formacích pouštního celku a ke všemu vede kanadské bodování klubu, když se jako jediný přehoupl přes padesátibodovou hranici.

Buffalo Sabres

Naději na vzestup směrem k divoké kartě utlumilo zranění Eichela, bez kterého se musejí Šavle obejít už od 10. února. I tak ale s 53 body táhne produktivitu newyorského celku spolu s Ryanem O’Reillym, jenž čerstvě překonal „padesátku“.

V posledních dvou letech vždy bralo Buffalo na draftu z osmého místa (Mittelstadt, A. Nylander), předtím získali právě Eichela. Naposledy měly Sabres naprosto volný výběr na draftu v roce 1987, kde šel jako první na řadu Pierre Turgeon, pozdější vítěz Lady Byng Trophy. Dočkáme se spojení Dahlin – Ristolainen?

Vancouver Canucks

Snad aktuálně nejčastěji skloňovaná destinace pro švédský supertalent je právě na západním pobřeží Kanady. Tam po draftu volají podobně jako ve Washingtonu po úspěchu. Dahlin by byl klíčovým dílkem do celé skládačky Canucks. Skvěle by doplnil severské krajany jako je Pettersson, Juolevi nebo ofenzivní dvojici Boesera s Horvatem. Těchto pět pohromadě v přesilovce? Rovnou kopejme pro soupeře hrob!

Sezóna se ve Vancouveru už jen dohrává, zjevně se blíží loučení se Sediny, kterým končí smlouva. Nahradit by je měl právě Elias Pettersson, jenž je ve švédské lize suverénní podobně jako Tolvanen v KHL, a Adam Gaudette, který na univerzitě podává výkony jako kdysi Zach Parise či Thomas Vanek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.