bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trojnásobný šampion Hjalmarsson si zvyká na nový dres. Jsou hladoví, říká

26. června 2017, 14:15

Robert Rampa

V NHL momentálně není tým, který by prodělával mohutnější přestavbu. Arizona Coyotes vyhodila trenéra Tippetta, do brány přivedla Anti Raantu (zbavila se Mika Smithe), získala prvního centra v Dereku Stepanovi a ačkoliv ji to stálo několik nadějných mladíků, přivedla navíc 30letého Niklase Hjalmarssona. Ten by měl nastupovat v první obranné dvojici s největší hvězdou Coyotes.

Spojení Hjalmarssona a 25letého Olivera Ekmana-Larssona je logická volba, která může přerůst v neobyčejnou chemii. Vždyť si spolu zahráli loni na Světovém poháru nebo v roce 2014 na olympijských hrách, kde Švédsko získalo stříbrné medaile. „Patří mezi ty lepší obránce, takže doufám, že mu bude můj styl hokeje stačit. Na druhou stranu se já pokusím zlepšit v rozehrávce a zapojit se více do útoku,“ říká Hjalmarsson.

„Ekman-Larsson je v Arizoně samozřejmě obránce číslo jedna, All-star hráč. Hráli jsme spolu v národním týmu a je vážně super. Užijeme si spoustu srandy. Sice jsme oba leváci, ale mně nevadí hrát na jakékoliv straně,“ dodává o spolupráci bývalý hráč Chicaga. Zpráva o výměně jej zastihla doma ve Švédsku. „Proběhlo mnou dost emocí. Ale moc se těším na novou příležitost, budu součástí přestavby týmu a potkám se s velkým počtem mladých, nadějných hráčů. Nevím, co očekávat, ale podle mě jsou hodně hladoví.“ 

Hjalmarsson za Chicago odehrál 623 zápasů, draftován byl v roce 2005 ze 108. místa a nechyběl ani u jednoho ze tří získaných Pohárů. „Užil jsem si tam ten nejlepší čas. Teď je čas pro mě i mou rodinu pohnout se dál a získat nové vzpomínky,“ těší se Hjalmarsson. Arizona vedle Ekmana-Larssona a Hjalmarssona může počítat s pomocí 31letého Alexe Goligoského a 19letého Jakoba Chychruna. Pokud si všichni noví hráči sednou, možná bude moct Arizona zabojovat o play off.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.