bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trenérská smršť pokračuje! Sharks došla s Peterem DeBoerem trpělivost

12. prosince 2019, 8:52

Jiří Michal

Letošní sezona se zatím jeví jako sezona trenérů, leč by samotným lodivodům na střídačkách mohla nahánět noční můry. Po aféře Mikea Babcocka se začínali ozývat další hráči a hned další dva trenéři byli nuceni opustit svou funkci, zajímavostí je, že Detroit naposledy vyhrál ještě před prvním vyhazovem. Již v pořadí pátý dílek do skládanky trenérských vyhazovů tak přidalo dnes v noci San Jose, které se rozhodlo po pětizápasové šňůře proher odvolat Petera DeBoera. To vše se stalo pouhých 7 měsíců po účasti Sharks v konferenčním finále.

Generální manažer se tak rozhodl po návratu týmu z tripu, ze kterého jeho svěřenci přivezli pouhý jeden jediný bod a dle jeho slov bylo řešení situace nevyhnutelné. „Když jsme s Peterem dosáhli na určitou úroveň úspěchu jako loni, nikdy není lehké udělat změnu. Na druhou stranu však máme pocit, že tým je schopen předvést mnohem více, než dosud ukázal. I proto jsme se rozhodli do kabiny přinést nový hlas.“

Společně s hlavním trenérem skončili i jeho asistenti Steve Spott, Dave Barr a Johan Hedberg. Jako jediný ze starého trenérského štábu zůstal Bob Boughner, který by se měl posunout na pozici hlavního trenéra. Jako asistenty mu vedení Sharks přidělilo Roye Sommera, který se přesune z AHL, Mike Ricci a všem fanouškům San Jose velmi dobře známý Jevgenij Nabokov, výborný vynikající gólman bude mít na starosti brankářskou přípravu.

„Noví trenéři, kteří povedou náš tým kupředu, znají kabinu a hráče velmi dobře. Myslíme si, že toto může být pro náš celek nový začátek.“ Uzavřel komentování aktuální situace Doug Wilson. I vzhledem k postavení Žraloků v tabulce Pacifické divize, ve které ztrácejí nyní na 4. postupové místo 5 bodů. Jelikož ještě není aktuální dění okolo klubu tak beznadějné, dá se říci, že pokud se v San Jose chystali na změnu, rozhodně je teď na ní ten správný čas.

DeBoer strávil na lavičce San Jose 5 let, během kterých vedl celek ve 361 utkáních s bilancí 198 výher 129 proher a 34 proher po prodloužení. Již dříve bylo jeho angažmá spojeno s kluby New Jersey a Floridou. Jedenapadesátiletý kouč s porcí 855 zápasů, ve kterých vedl svůj tým, je tak momentálně bez práce.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.