bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tento den v historii: Gretzky dokončil stíhací jízdu

20. března 2020, 5:11

Jan Šlapáček

V zámořské NHL není příliš statistik, ve kterých by se na prvních příčkách nenecházel Wayne Gretzky. Dnešní článek patří té, která mluví o počtu vstřelených gólů.

20. března 1994 - Tento den se hrálo v Kalifornii místní derby mezi Los Angeles Kings a San Jose Sharks a jeho součástí byl i Wayne Gretzky.

Nejlepší hokejista všech dob v té době stíhal Gordieho Howea (svůj dětský hokejový vzor) v počtu vstřelených branek a právě tento zápas se postaral o to, že se jejich střelecké účty srovnaly na stejnou hodnotu - 801.

Gretzky se v tomto duelu nejdříve prosadil v úvodní třetině a zaokrouhlil počet na rovných osm stovek. Vyrovnání rekordu Gordieho Howea přišlo až při dramatickém závěru utkání.

Kings se za stavu 5:6 pokoušeli vyrovnat při hře bez brankáře a byli úspěšní. Gretzky se na brankovišti dostal k dorážce a pohotově zametl puk do klece. Následná oslava plná emocí mluví sama za sebe.

O síle daného momentu mluví i to, že samotnému útočníkovi tleskala i vyprodaná aréna Sharks. Po zápase Gretzky vše ohodnotil slovy - „Jsem nadšený. Kdykoli můžete zdolat nějaký rekord, tak je to něco speciálního."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.