bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ten druhý za Sorokinem? Islanders teď Varlamovovi líbají ruce

15. dubna 10:00

David Zlomek

Šance New York Islanders na play off vypadaly před několika týdny beznadějně, ale nyní jsou kousek od postupu. Vynořil se totiž trochu nečekaný hrdina, a to brankář Semjon Varlamov.

Pětatřicetiletý gólman po většinu sezony plnil roli náhradníka jednoho z nejlepších gólmanů v lize Ilji Sorokina, ale po opětovném spojení s Patrickem Royem zažívá renesanci kariéry.

Legendárn brankář byl najat jako trenér Islanders poté, co byl propuštěn Lane Lambert. Když Roy v letech 2013-2016 trénoval Colorado Avalanche, Varlamov byl jeho jedničkou.

"Máme skvělý vztah," řekl Varlamov. "Patrick mě vždycky velmi, velmi podporoval a to je vše, co můžete chtít."

27. března ztráceli Islanders na postup do play off šest bodů.Od té doby si připsali bilanci 7-1-1 a vyšvihli se na třetí místo v divizi.

Varlamov nastoupil k šesti z posledních osmi zápasů a Islanders si v nich připsali bilanci 5-1-0. Jeho čísla v tomto období vypadají až směšně dobře - 1,74 gólu na zápas a úspěšnost zákroků 94,3 %.

"Ty tři roky, co jsme byli spolu v Coloradu, chytal skvěle," dodal Roy. "Když se dostane do své formy, je nezastavitelný. A má v sobě neskutečně velkou vítěznou mentalitu. To díky němu mám trofej Jacka Adamse (pro trenéra roku v NHL). Takže vím, jak je dobrý. A vím, co dokáže, když se do toho formy dostane."

"Dívám se jen na jeden zápas, co mám před sebou. A neohlížím se zpátky," dodal Rus skromně.

Dalo by se říct, že Roy teď nemůže sáhnout vedle. Když v sobotu dostal šanci Sorokin, pomohl 41 zákroky k zisku bodu na ledě Rangers.

"Neměl jsem žádné obavy z jeho nasazení," řekl Roy. "Jenže Varlamov chytil dokonalou formu, takového gólmana těžko vyndáte. Máme velké štěstí, že máme dva velmi dobré brankáře."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.