bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Švédská legenda obětí podvodu. Kdosi ji zneužil v reklamě na kryptoměnu

19. června 2020, 13:06

Václav Jáchim

Nečekané problémy má Peter Forsberg. Švédskou hokejovou legendu kdosi zneužil, jméno vynikajícího útočníka se objevilo v reklamách na kryptoměnu bitcoin. Informuje o tom švédský deník Aftonbladet.

Bývalý útočník Quebecu, Colorada, Philadelphie a Nashvillu se po ukončení kariéry věnoval podnikání. Vlastnil část mateřského klubu MODO Hockey, jeho firmy se zabývaly agentskou činností a také obuvnictvím. Forsberg ovšem popírá, že by měl cokoli společného s prodejem kryptoměny.

Na sociálních sítích se objevily reklamy, v nichž jméno Petera Forsberga lákalo potenciální investory k nákupu bitcoinů. Dvojnásobný olympijský vítěz s tím ovšem nemá nic společného, stal se obětí podvodu. „Veškerá reklama, která se šíří v souvislosti s moji účasti na prodeji bitcoinů, je zcela nepravdivá," uvedl Forsberg.

Případné zájemce upozornil, že reklama běží bez jeho vědomí. A že jeho jméno bylo kýmsi záměrně zneužito. „Důrazně popírám, že podporuji využívání bitcoinů a že se zabývám investicemi nebo obchodováním s nimi. Než na internetu uskutečníte investice, proveďte prosím důslednou kontrolu. Buďte opatrní!" vzkázal na sociálních sítích.

Forsberg své obchodní aktivity upíná jiným směrem, kromě zmíněného byznysu je také spoluvlastníkem silné skupiny Lerstenen. Jeden z nejlepších švédských hokejistů všech dob aktuálně žije s rodinou ve Švýcarsku.

Jak v prosinci uvedl deník Aftonbladet, s návratem do vlasti zatím Forsberg nespěchá. „Ve Švýcarsku jsme spokojeni, stěhování zpátky teď nemáme v plánu. Ale nikdy nevíte, co se stane," uvedl tehdy. 

Šestačtyřicetiletý rodák z Örnsköldsviku uzavřel aktivní kariéru v sezoně 2010-11, kdy sehrál poslední dvě utkání NHL v barvách Colorada. Celkem ve slavné lize nasbíral 708 zápasů, 249 gólů a 636 nahrávek. Dalších 151 utkání, 64 branek a 107 asistencí přidal člen Triple Gold Clubu v play off.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.