bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Středa nabídne souboj o poslední místo Východu i snahu Chicaga o prolomení prokletí

13. listopadu 2019, 18:30

Jan Vojkůvka

Východní konferenci čeká v noci ze středy na čtvrtek duel o poslední místo v tabulce. New Jersey, které je předposlední, se pokusí v souboji s Ottawou udržet (a vylepšit) své postavení a nepropadnout se na samotný chvost, který drží Senators. Poosmé v historii se spolu utkají Chicago s Vegas. Blackhawks se po sedmi porážkách pokusí zlomit svou smůlu a poprvé v historii své soupeře zdolat.

01:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators

Středeční program rozehraje duel mezi New Jersey Devils a Ottawou Senators, tedy dvěma nejhoršími týmy Východní konference. U Ottawy, která přišla o několik předních hráčů v průběhu minulé sezony, není postavení v tabulce až takovým překvapením. To u Devils je to trochu šok vzhledem k mohutnému posilování.

Pozici týmu příliš nevylepšily ani tři výhry z posledních pěti zápasů, které New Jersey odehráli na tripu v Carolině a po kanadských městech. Návrat domů by chtěli také oslavit vítězstvím a v cestě jim stojí Ottawa, jež byla tento týden zničena Carolinou 2:8.

Senators mají poměrně širokou marodku a otazník visí aktuálně i nad útočníky Jonathanem Davidssonem a Arťomem Anisimovem, kteří tuto marodku ještě více rozšířili.

01:00 New York Islanders - Toronto Maple Leafs

New York Islanders poměrně nedávno přišli o svou vítěznou sérii, která čítala ohromné číslo 10 a více výher v řadě. Po prohře s Pittsburghem se ovšem Ostrované hodně rychle oklepali a dokázali ke konci minulého týdne vyhrát nad Floridou 2:1. Návrat na vítěznou vlnu budou chtít potvrdit proti Torontu, které prohrálo poslední dva zápasy.

Neúspěchy Maple Leafs s Philadelphií a Chicagem přišly trochu nečekaně po sérii kvalitních výsledků, kterými si dopomohli ke stoupání tabulkou Východní konference. Tou se nyní zase trochu propadli na osmé místo.

Utkání bude pikantní i z toho hlediska, že se znovu představí na ledě svého bývalého zaměstnavatele John Tavares, jenž už v minulé sezoně hrál dvakrát na svém bývalém domácím hřišti a k nelibosti domácích fans se podílel vítěznou brankou na dubnové výhře.

Torontu dál schází zraněný Mitch Marner, domácím se naopak marodka hodně vyklidila a nadále na ní setrvávají už jen Matt Martin a Tom Kuhnhackl. Ještě nedávno na ní přitom bylo až osm hokejistů.

01:30 Philadelphia Flyers - Washington Capitals

Flyers jsou, po prohrách Washingtonu a St. Louis, aktuálně jedním z týmů s nejlepší formou. Philadelphii se povedlo vyhrát čtyři zápasy v řadě a vyhoupla se ve Východní konferenci na šesté místo. Týmu dost pomáhá, že na marodce nemají žádnou ze svých hlavních opor a mohou prakticky hrát v plné síle (s výjimkou Scotta Laughtona, který má problém s prstem).

Washington se po šesti výhrách v řadě nedokázal popasovat na začátku tohoto týdne s Arizonou a na domácím hřišti prohrál po samostatných nájezdech. Pro Capitals byl tento výsledek svým způsobem velkým zklamáním, i s ohledem na to, že Arizona v posledním týdnu předváděla hodně špatné výkony. Washingtonu ovšem nepomohlo ani to, že stáhlo ztrátu tří branek a vynutilo si prodloužení.

Capitals se do Philadelphie vydali bez útočníka Carla Hagelina, který nehraje od 7. listopadu a jeho absence nadále pokračuje.

03:30 Calgary Flames - Dallas Stars

Podruhé v sezoně se proti sobě postaví Calgary s Dallasem. První vzájemný zápas se odehrál přes měsícem na ledě Stars, kde hosté vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech. Jenže tehdy byl Dallas ve vleklé herní krizi, prohrával jedno utkání za druhým a jeho série dospěla až k osmi porážkám v řadě.

Současný Dallas je trochu jiný tým. Ač prohrál poslední zápas na ledě Winnipegu, tak celkově se mu velmi daří. Vyhrál sedm z posledních deseti utkání, posunul se tabulkou Západní konference z chvostu na 11. místo a to i přes problémy s marodkou, na které jsou například obránci John Klingberg a Roman Polák, nově ale také Mattias Janmark. Dobrou zprávou ovšem je, že právě Polák by se mohl dnes do sestavy vrátit.

Calgary figuruje na šestém místě a má vyrovnanou bilanci 10 výher a 10 proher (z toho 3 po prodloužení či nájezdech). Proti Dallasu se nebude moci spolehnout na Sama Bennetta.

04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks

Program uzavře duel mezi Vegas a Chicagem. Jedná se o druhý vzájemný zápas v této sezoně, ten první vyhrálo Vegas 2:1 po samostatných nájezdech a prodloužilo svou vítěznou šňůru nad Chicagem, která trvá už sedm zápasů.

Právě Golden Knights jsou totiž pro Blackhawks jakýmsi zakletým soupeřem. V historii se utkali sedmkrát a sedmkrát s nimi prohráli. Šanci to změnit budou mít ve středu, Vegas se nenachází v úplně ideální formě, když prohráli třikrát v řadě a z posledních 10 utkání padli dokonce v 7 zápasech. To je po dobrém vstupu do sezony hodně špatná bilance, dokonce ještě horší, než kterou mají hosté, kteří se krčí až na 13. místě Západní konference.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.