bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stovka nejlepších: Kdo se nevešel mezi vyvolené a přece zaslouží zmínit?

29. srpna 2016, 18:30

Tomáš Zatloukal

Tak schválně, vezměte si papír a tužku a vyjmenujte sto nejlepších hráčů NHL. A pak si seznam jednou, či pro jistotu dvakrát zkontrolujte. Snad pokaždé najdete někoho, kdo by si přeci jen zasloužil do toho "kilečka plejerů" vměstnat. Jenže pak zase přichází dilema, koho místo něj vyřadit? Sestavit podobný žebříček je zkrátka náročné, natož pak určit pozice jednotlivých borců. Vždyť už jen porovnávání hokejistů z různých postů bývá pošetilé.

 Abychom co nejvíce omezili subjektivitu a přezíravost, lámali jsme si nad žebříčkem hlavu tři - šéfredaktor Jan Šlapáček, zasloužilý redaktor Jiří Lacina a věčný učeň Tomáš Zatloukal. Ze tří žebříčků se pak zrodil jediný, finální. Ten, který vám nabízíme. Přesto má své nepochybné slabiny, někteří hráči se vyšplhali výše, než by někdo čekal, jiný by dotyčného dokonce ani nezařadil mezi stovku vyvolených.

Jiní hokejisté naopak klesli příliš hluboko, ba dokonce chybějí. Těm z druhé kategorie patří dnešní článek. Rádi bychom zmínili pět z hokejistů, kteří se objevili na seznamu jen jednoho z tvůrčí trojice a neprosadili se tak do hvězdné společnosti. Chceme tak fanouškům i čtenářům mimo jiné ilustrovat, jak moc kvalitní NHL je a jak těžko se naše stovka, postupně představovaná v obsáhlých profilech, rodila.

Jako každé toužebně očekávané dítě, v bolestech a za křiku. V našem případě vulgarit.

1, Zach Parise, Minnesota Wild

Americký kanonýr se tak trochu se svezl s bídou celého mužstva, které za postup do play-off mohlo děkovat jen nemohoucnosti Colorada Avalanche. Parise umí hrát špičkový hokej, jenže do cesty se mu stavěla zranění, střelecká smůla, nevhodná taktika i vyčpělost spoluhráčů. 53 bodů je na něj zkrátka málo. Pod novým trenérem Brucem Boudreauem by mohl rozkvést. Ještě před tím vyrazí s velkým kamarádem Ryanem Suterem na Světový pohár. Bolavá záda prý doléčí včas.

Statistiky: 70 utkání, 25 gólů, 28 asistencí, -3

2, James Neal, Nashville Predators

V Nashvillu to nestřílí jen Filipu Forsbergovi, své pověsti báječného kanonýra opět dostál také osmadvacetiletý Kanaďan, jemuž svého času chystali šance Sidney Crosby či Jevgenij Malkin. Hranici 30 gólů pokořil podruhé v kariéře. Mimochodem, 10. září proběhne jeho hokejová škola pro děti. Kapacita? 100 míst. Dějiště? Antioch, Tennessee. Jinak se přes léto velký golfový fanoušek věnoval milovaného sportu na fairwayích a greenech.

Statistiky: 82 utkání, 31 gólů, 27 asistencí, +27

3, Justin Faulk, Carolina Hurricanes

Vynikající ofenzivní zadák byl jednou z mála radostí fanoušků Canes. Carolina se dlouho snažila o postup do play-off, jenže nakonec i přes skalpy silných soupeřů vyšla naprázdno. Bruslivý Američan dělal, co mohl. Zakládal útoky, vytrvale pálil, hrál obrovská kvanta sekund (zase dosáhl na metu 24 minut na večer). I jemu komplikovaly život zdravotní trable, věčný optimismus, obdivuhodný elán a zápal pro americký fotbal mu to všem nevzalo.

Statistiky: 64 utkání, 16 gólů, 21 asistencí, -22

4, Petr Mrázek, Detroit Red Wings

Po brilantní první půli sezóny, kdy udělal z Jimmyho Howarda komparzistu a mluvilo se o Vezině, zvolnil a dostával laciné branky. "Přitom dělám všechno stejně," nechápal bezradný Vítkovičák. V play-off si svou roli jedničky vydobyl zpět, což potvrdil i generální manažer Ken Holland. Do základní části vstoupí Mrázek ve výsadním postavení, namlsat může fanoušky Rudých křídel na Světovém poháru. Detroitská opora zřejmě dostane důvěru českých trenérů.

Statistiky: 54 utkání, 92,1%, 2,33 branky na zápas

5, Doug Hamilton, Calgary Flames

Když se na přelomu únoru a března objevil poprvé na ledě TD Garden jako soupeř, fanoušci Bruins na hvězdného beka bučeli. "Tak trochu se mi to líbilo, hnalo mě to dopředu," řekl Hamilton o nepřátelské reakci bostonského publika. Jeho první ročník u albertských ropných polí byl náročný, častěji odcházel z ledu jako poražený a po obdrženém gólu než jako vítěz či po vstřelené brance. Přesto nepolevil, nežádal o volno a odehrál kompletní program 82 zápasů.

Statistiky: 82 utkání, 12 gólů, 31 asistencí, -14

Dále se nevešli: Anton Stralman, Niklas Kronwall, Pekka Rinne, Wayne Simmonds, Zdeno Chára

Bilancují článek jsme zařadili v přesné polovině žebříčku. Dále již budete číst pouze o hokejistech, kteří se dostali do osobního výběru všech tří výše zmíněných přispěvatelů NHL.cz.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.