bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Startuje finále Východní konference. Naváže odpočinutá Carolina na senzační výkony?

9. května 2019, 20:26

Jan Vojkůvka

Sotva skončilo druhé kolo play off, už rychle startuje předposlední fáze bojů o letošní Stanley Cup. Finále obou koncerencí se zahájí na Východě, kde se proti sobě postaví favorizovaný Boston a senzačně rozjetá Carolina.

02:00 Boston Bruins - Carolina Hurricanes

Stav série: 0:0

Boston má za sebou další těžkou sérii, ve které se mu podařilo vyřadit Columbus v šestém utkání. V něm zvítězili Bruins na ledě soupeře 3:0 a potvrdili role favoritů proti týmu, který šokoval vítěze základní části z Tampy. Na postupu se obrovskou měrou podíleli i oba Davidové Pastrňák s Krejčím, kteří dopomohli napřed na domácím ledě vybojovat důležitý pátý zápas a vedení 3:2, a poté Krejčí předvedl další špičkový výkon v šestém duelu (1+1).

Další série však bude skutečně těžkou prověrkou. Boston musí zastavit rozjetou Carolinu, která pronikla do play off až díky pozici divoké karty a po vyřazení obhájců Stanley Cupu z Washingtonu doslova přejeli Islanders z New Yorku 4:0 na zápasy.

Po tomto hladkém vítězství si Carolina mohla užít téměř týdenního volna a doléčit šrámy. Včetně těch, které měl brankář Petr Mrázek, za něhož tak výborně zaskočil ve druhém utkání semifinále Východní konference s NYI Curtis McElhinney, jenž následně dochytal celou sérii. 

Mrázek by měl být podle všeho připraven naskočit do prvního zápasu proti Bostonu. Otázkou však je, jestli Rod Brind'Amour nenechá v brankovišti McElhinneye. Ještě ve středu rozhodnutý nebyl. A novější informace zatím dostupné nejsou.

Na druhé straně Boston se bude tradičně spoléhat na Tuukku Raska, který má v play off parádní čísla s průměrem jen 2,02 inkasovaných branek a úspěšností zásahů 93,8 %. Proti Columbusu své statistiky ještě vylepšil a v 6 zápasech měl 1,71 GAA a 94,8 %.

Carolině by se do sestavy měl po osmi vynechaných zápasech vrátil Micheal Ferland, naopak do konce sezony bude chybět Trevor van Riemsdyk. Otazník visí nad Jordanem Martinookem. Saku Maenalanen na posledním tréninku měl oblečený dres pro částečně trénující bez plného kontaktu.

Domácí se budou muset určitě obejít bez Noela Acciariho, který do prvního zápasu nenaskočí. Chybět kvůli suspendaci bude i obránce Charlie McAvoy, ale vrátit by se mohl John Moore, jenž v sérii s Columbusem scházel. 

Hned první duel série dozajista přinese zajímavou podívanou. V základní části byly zápasy poměrně vyrovnané a dva ze tří vyhrál Boston. Doma 4:3 po prodloužení a jeden venkovní zápas 3:2. Těsně před vánoční přestávkou naopak slavila Carolina po výhře 5:3.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.