bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stagnující kariéra Dominika Kubalíka

17. března 18:25

Josef Potůček

Když se Kubalík na začátku loňské sezóny potkal v Detroitu se svými krajany Jakubem Vránou a Filipem Zadinou, lecjaký fanoušek z českých luhů a hájů plesal, jaké útočné české trio se dalo dokupy ve městě proslulém automobilovým průmyslem.

Dnes je všemu jinak.

Jakoby tamní angažmá přivolalo na zmíněnou trojici nějakou kletbu. Vrána se potuluje po destinacích v American Hockey League, Zadina — až na občasné záblesky — živoří v podprůměrném San Jose a Kubalík v Ottawě nenavázal na slibný ročník, který loni odehrál právě v dresu s okřídleným kolem.

30 gólů v 68 zápasech vstřelil plzeňský odchovanec jakožto nováček za Chicago Blackhawks. Další 4 zásahy přidal ve vyřazovací fázi. Mluvilo se o něm tehdy jako o budoucí hvězdě nejslavnější hokejové ligy světa.

Jenže Kubalík se v následujících letech k třicetigólové metě již ani nepřiblížil. Po dvou sezónách, kdy nastřílel 17 respektive 15 branek, sice přišel zmíněný pětačtyřiceti bodový rok v Detroitu a naděje, že se v jeho případě přeci jen ještě blýská na lepší časy, ale letní trejd do Ottawy, ve kterém se stal jednou z protihodnot za Alexe DeBrincata, mu opět vítr z plachet vzal.

Řečí čísel zažívá Kubalík prachbídnou sezónu. 10 vstřelených gólů je na střelce jeho kalibru daleko za očekáváním. V letošním roce dokonce skóroval pouze třikrát!

Ještě hůře pak vypadá jeho statistika pobytu na ledě při vstřelených a obdržených brankách. Hodnota -23 jej odsouvá na samotný chvost mužstva, ve kterém je naopak schopen dosáhnout kladné bilance kupříkladu jedenadvacetiletý útočník Ridley Greig (+17) nebo ruský bek Arťom Zub (+12).

Kubalík, který je znám svoji precizní střelou a schopností dostávat se do nebezpečných pozic v útočné třetině, povětšinu letošní sezóny brousí třetí čtvrtý útok, což je pozice, která mu nesvědčí.

Jistou provázanost s těmito fakty tak lze shledávat s časem na ledě, který se mu rázem zkrátil na necelých 12 a půl minuty, což je o 2 minuty pod jeho kariérní průměr v NHL.

V červenci se Kubalík stane volným hráčem a otázka, zdali jej uvidíme v nějakém zámořském týmu i v sezóně 2024-25, je nasnadě. Stejně tak jako v případě jeho bývalých kumpánů z Detroitu Vrány a Zadiny.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.