bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šok v Chicagu. Končí trenér Joel Quenneville

6. listopadu 2018, 16:00

Jan Šlapáček

Třikrát dovedl Blackhawks ke Stanley Cupu, nyní se jejich cesty rozdělí. Pro Joela Quennevillea se stala osudnou jeho jedenáctá sezóna v klubu, kterou jeho svěřenci nezačali nejlépe. I tak se jedná o překvapivou zprávu.

Generální manažer Blackhawks neměl nejlehčí ráno. Musel totiž předstoupit před novináře a oznámit jim, že po dlouhých letech propouští jednoho z nejlepších trenérů v NHL. Společně s Quennevillem přišli o místo i jeho dva asistenti Kevin Dineen a Ulf Samuelsson. Zbytek realizačního týmu zůstává i nadále.

Ohlášení změny přišlo krátce poté, co se do podobného kousku pustili i v Los Angeles. Blackhawks ovšem nemají úplně nejhorší bilanci 6-6-3 a od pozic zaručující play-off jim chybí pouhé dva body, i proto tahle zpráva hodně překvapila hokejovou veřejnost.

Novým trenérem týmu byl jmenován třiatřicetiletý Jeremy Colliton, pro kterého to bude druhé trenérské angažmá. Před podpisem v Chicagu trénoval Rockford IceHogs, tedy farmářský tým Blackhawks. Jeho asistentem bude Barry Smith. Bude zajímavé sledovat, jak se s touto situací mladý kouč popasuje.

S koncem Quennevillea končí jedna velká éra. Chicago se pod jeho vedením ze dna ligy dostal třikrát na samotný vrchol NHL a je jisté, že na jeho jméno v tomto městě nikdy nezapomenou. Novou práci bude hledat šedesátiletý kouč velmi snadno.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.