bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Snový debut! Poehling proti Torontu vstřelil hattrick

7. dubna 2019, 18:00

Ondřej Mach

Ryan Poehling v sobotu předvedl impozantní debut v National Hockey League. V dresu Canadiens nasázel v derby Torontu tři góly a famózní představení korunoval vítězným nájezdem. Poehling se stal prvním hráčem Montrealu od roku 1943, jemuž se při premiéře v lize lig podařilo vstřelit hattrick.

Dvacetiletý útočník vyrovnal svojí třetí brankou dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny. Když poté v nájezdové loterii selhal John Tavares, ujal se puku a rozjásal Bell Centre. Pro fanoušky kanadského klubu je to alespoň malá náplast na letošní těsné vyřazení z play off. 

Canadiens mladého forvarda draftovali v roce 2017 v prvním kole, jakožto celkově 25. v pořadí. Poehling je po dnešku třetím hráčem v historii klubu, který při své premiéře v NHL nastřílel tři nebo více branek a prvním od roku 1943, kdy se tento počin povedl Alexi Smartovi. Posledním rekordmanem je Joe Malone, jenž v roce 1917 při svém debutu skóroval hned pětkrát. 

„Je to pro mě neskutečný zážitek,“ řekl Poehling. Z tribuny jej při zápase sledovali i jeho rodiče a tři bratři. „Je to jako sen. Nevím, co teď říct. Jsem pouze v šoku.“

Minulou neděli s týmem podepsal tříletý nováčkovský kontrakt, týden nato má za sebou debut snů. Poehlingovi se podařilo skórovat z každé z jeho tří střel. „Pravděpodobně jeden z nejkrásnějších okamžiků mého života,“ vykládal dvacetiletý Američan po utkání. „Bylo to pro mě skvělé přivítání.“

Před nedávnem dokončil svojí třetí sezonu v NCAA, teď si výrazně řekl o šanci v dresu Canadiens v další sezoně. Rodák z Lakevillu udeřil v každé třetině, první branku oslavil hned při svém čtvrtém střídání. „Nevím kolika hráčům se tohle povedlo. Je to pro něj dobré, dobrý start,“ ocenil jeho výkon trenér Toronta Mike Babcock.

„Byla radost sledovat to na lavičce,“ řekl Andrew Shaw, jenž v duelu zaznamenal devatenáctý gól v ročníku. „Jsme za něj všichni šťastní. Když vidíte mladého kluka takhle do toho vlítnout, tak tomu prostě nemůžete uvěřit. Navíc měl pár dalších šancí. Hrál tvrdě, zasloužil si to. Bude z něj skvělý hráč.“

Montreal si i přes skvělou sezonu ve vyřazovací fázi nezahraje, Canadiens budou v play off chybět podruhé v řadě, poprvé od roku 2001. Poslední postupové místo získali v pátek Blue Jackets, když porazili Rangers po nájezdech. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.