bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sladký návrat do Bostonu. Bývalá opora tamní univerzity Eichel zničila Bruins čtyřmi body

27. prosince 2015, 18:24

Vojtěch Balon

Před Vánoční přestávkou se dvojce letošního draftu Jacku Eichelovi zrovna dvakrát nedařilo, ale pojídání krocanů a švestkového pudingu s rodinou mu očividně prospělo. Mladý zázrak zažil triumfální návrat do Beantownu, svým Sabres totiž pomohl k vítězství 6:3 dvěma góly a stejným počtem asistencí.

Eichelovi mají domov zhruba padesát kilometrů severně od Bostonu, v městečku jménem Chelmsford. "Bylo skvělé konečně vidět rodinu a přátele, poslední měsíce byly hodně rušné," přiznal mladý střední útočník. "Čas strávený doma a mámou, tátou a sestrou mi pomohl si trochu mentálně odpočinout."

Devatenáctiletý supertalent zažil svůj první čtyřbodový večer v profesionální kariéře a ukončil sedm zápasů trvající gólové sucho. "Myslím, že prožil lepší i horší období. Jack odehrál několik skvělých zápasů, ale někdy to pro něj bylo těžké. Šestidenní přestávka mu dodala energii a věřím, že dnes udělal další krok vpřed," řekl na adresu letošního vítěze ceny Hobeyho Bakera pro nejlepšího hráče v univerzitním hokeji trenér Šavlí Dan Bylsma.

Bruins přitom vedli 3:1, ale v závěru totálně zkolabovali. O dvougólové vedení přišli během pouhých devětatřiceti sekund a o vyrovnávací gól se postaral - ano, hádáte správně - Jack Eichel, jehož střela se devět minut před koncem odrazila od domácího zadáka Kevana Millera do sítě.

"Náš tým postrádal respekt ke hře. Když vedete a pak si to takovými chybami pokazíte, zlobit se můžete jen sami na sebe," čertil se na tiskové konferenci bostonský lodivod Claude Julien. "Nevím, jestli jsme přestali hrát, podle mě jsme jen udělali několik chyb pramenících z nedostatku koncentrace a oni je využili," nabídl jiný pohled forvard Matt Beleskey.

Medvědi za sebou mají pořádně nevydařené utkání - kromě hořké porážky budou muset skousnout i absenci zadáka Toreyho Kruga, jenž opustil bojiště s blíže nespecifikovaným zraněním. To Sabres se po Vánocích vrátili vítězně, za což mohou vděčit především své mladé hvězdičce. Totiž Jacku Eichelovi.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.