bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Samsonov se zranil a skončila mu sezona. Je to šance pro Vaněčka?

26. července 2020, 9:25

Martin Schwarz

Jen pár dní před začátkem vyřazovacích bojů NHL zastihla fanoušky Washingtonu nepříjemná novina. Ilja Samsonov, třiadvacetiletý brankář a pravděpodobná budoucí jednička Capitals, si už v aktuálním ročníku nezachytá. Ze hry jej podle dostupných informací vyřadilo blíže nespecifikované zranění.

Samsonov tím pádem s týmem necestuje do Toronta, kde zanedlouho vypukne play-off Východní konference. Místo toho bude ve Washingtonu pokračovat v léčbě.

Vzhledem k epidemii koronaviru celky NHL nemohou podávat podrobnosti o zdravotním stavu hokejistů. Zástupci Capitals nicméně potvrdili, že ruský gólman nebyl testovaný na obávaný virus, jde o jinou zdravotní indispozici.

Je to zklamání jak pro něj, tak pro nás,“ sdělil serveru nhl.com kouč Washingtonu Todd Reirden. „Ijla už letos ukázal, že je slibným mladíkem, takže jeho absence znamená ztrátu. Během základní části převáděl solidní výkony a ukázal, že na NHL má. O to více nás celá situace mrzí,“ smutnil.

Vaněček? Větší šanci má Copley

Výběr z hlavního města Spojených států tak musí narychlo vyřešit brankářkou otázku. Roli jedničky by nyní měl plnit zkušený Braden Holtby. Otázka je, kdo mu bude krýt záda.

Trenéři vyberou jednoho z dvojice náhradních gólmanů Pheonix Copley – Vít Vaněček, přičemž pro českého snaživce by šlo o parádní příležitost. V nejlepší hokejové lize světa zatím neodchytal ani jeden zápas, takže premiéra rovnou v play-off by pro něj byla skvělou zprávou.

Pravděpodobnější však je, že šanci dostane o něco zkušenější Američan Copley. V NHL zapsal již 29 startů a aspoň částečně tuší, jak to mezi hokejovou smetánkou chodí.

V ročníku 2018/2019 nastoupil za partu kolem snajpra Alexe Ovečkina do 27 utkání, dostával průměrně 2.90 gólů na zápas a procentuální úspěšnost dostal pouze na hodnotu 90.5 %. V letošní sezoně se na kluzištích National Hockey League neukázal.

Kdo ví, jak se nakonec realizační tým Capitals rozhodne.

Nadále budeme volbu druhého brankáře zvažovat a myslím, že po příletu do Toronta už budeme ohledně celé situace o něco moudřejší,“ pokračoval Reirden.

Na tým měl okamžitý vliv

O co vlastně Capitals se zraněním Samsonova přišli?

Rodák z Magnitogorsku ve své nováčkovské sezoně odchytal úctyhodných 26 duelů, v nichž se dostal na procentuální úspěšnost 91.3 %. Co je však mnohem důležitější – vyčapal 16 výher. I proto se spekuluje, že Braden Holtby po konci tohoto období odejde jinam a přenechá místo prvního brankáře Samsonovi.

Je to hráč, který měl na mančaft hned v nováčkovské sezoně velký vliv a bude na něj mít velký vliv také v mnoha dalších letech,“ uzavřel hlavní trenér Caps.

Jak známo, Washington Capitals na začátku srpna sehrají zápasy o nasazení do play-off. Vyzvou Tampa Bay Lightning, Philadelphia Flyers a Boston Bruins. Ještě předtím je ale čeká přípravné utkání proti Carolině.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.