bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rittich s Noskem už znají termín arbitráže, dohodnou se ještě před ní?

13. července 2018, 15:00

Adam Bagar

Celkem 36 chráněných volných hráčů už zná přesný termín arbitráže. Jsou mezi nimi také dva Češi, gólman Calgary David Rittich a útočník Vegas Tomáš Nosek. Dohodnou se na kontraktu ještě před slyšením u nezávislého soudu?

K arbitráži se letos přihlásilo dohromady 44 hokejistů, což je o 14 hráčů více než v minulém roce. Osm z nich už se stačilo dohodnout na další spolupráci se svým klubem. Včetně Čecha Dmitrije Jaškina, jenž podepsal se St. Louis novou roční smlouvu za 1,1 milionu dolarů.

Dalších 36 borců pořád čeká. Jsou mezi nimi i brankář David Rittich a útočník Tomáš Nosek. Pětadvacetiletému Rittichovi v Calgary vypršel roční dvoucestný kontrakt na 725 tisíc dolarů, Noskovi skončila dvouletá dvoucestná smlouva, díky níž si vydělal 1,25 milionu dolarů.

Kluby i hráči se prakticky vždy snaží dohodnout na novém kontraktu bez rozhodnutí třetí strany. Případná výměna názorů před nezávislým soudem bývá totiž hodně nepříjemná. Loni to z 30 hráčů nakonec zažil pouze jediný, americký obránce nováčka z Vegas Nate Schmidt.

Případná slyšení u nezávislého soudu, na jejichž základě komise stanoví nový kontrakt mezi hráčem a klubem, budou probíhat od 20. července do 4. srpna. Davida Ritticha by v případě neúspěšné dohody čekal soud v sobotu 28. července, Tomáše Noska o dva dny později.

Pokud k arbitráži dojde, pak se výsledné smlouvy musejí ubírat podle určitých pravidel. Hráč nesmí mít delší než dvouletý kontrakt a nemůže dostat menší část peněz než 85 procent z minulého ročního platu. Soud je pak povinen částku vyslovit do následujících 48 hodin.

Termíny arbitráží

Pátek 20. července:
Philip Danault (Montreal)
Chris Tierney (San Jose)
Devin Shore (Dallas)
Jacob Trouba (Winnipeg)

Neděle 22. července:
Adam Lowry (Winnipeg)
Blake Coleman (New Jersey)

Pondělí 23. července:
Brett Kulak (Calgary)
Liam O'Brien (Washington)
Matt Dumba (Minnesota)

Úterý 24. července:
Brandon Montour (Anaheim)

Středa 25. července:
Joel Armia (Montreal)
Joel Edmundson (St. Louis)
Brandon Tanev (Winnipeg)

Pátek 27. července:
Mark Jankowski (Calgary)

Sobota 28. července:
David Rittich (Calgary)
Jason Zucker (Minnesota)

Neděle 29. července:
Troy Stecher (Vancouver)

Pondělí 30. července:
Marko Daňo (Winnipeg)
Jimmy Vesey (New York Rangers)
Tomáš Nosek (Vegas)
Garnet Hathaway (Calgary)
Mackenzie Weegar (Florida)

Úterý 31. července:
Brady Skjei (New York Rangers)

Středa 1. srpna:
Cody Ceci (Ottawa)
Elias Lindholm (Calgary)
Stefan Noesen (New Jersey)
Gemel Smith (Dallas)

Čtvrtek 2.srpna:
Miikka Salomäki (Nashville)
Kevin Hayes (New York Rangers)

Pátek 3. srpna:
Mattias Janmark (Dallas)
Mark Stone (Ottawa)
Taylor Leier (Philadelphia)
Brock Nelson (New York Islanders)

Sobota 4. srpna:
Ryan Spooner (New York Rangers)
Patrik Nemeth (Dallas)
William Karlsson (Vegas)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.