bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Risk může být zisk. Flames před arbitráží s Kulakem taktizují

20. července 2018, 18:15

Jan Vojkůvka

Každé léto je obrázek takřka identický. Volní hráči vyjednávají co nejlepší podmínky, za kterých budou hrát v týmech nejslavnější ligy světa a pokouší si zajistit nejen vyšší příjem, ale s ním i větší důležitost v organizaci. Zatímco však ti nechránění si mohou určovat, co chtějí, chránění volní hráči nezřídka musí k nezávislé arbitráži, jež má o jejich budoucnosti rozhodovat.

To je také případ čtyřiadvacetiletého Kanaďana Bretta Kulaka, jenž jako chráněný volný hráč může vyjednávat, může zkoušet požadovat určitý plat, ale není výjimkou, že nakonec skončí na místě, kterému se chce každý vyhnout. 

Obránce Calgary Flames se nedokázal se svým zaměstnavatelem dohodnout na podmínkách nové smlouvy a musí 23. července zamířit k arbitráži. Ta rozhodne, na jaké peníze má hráč jeho kvalit právo. Obě strany při podání návrhu prožívají dlouhé chvíle nejistoty, na čí stranu se arbitráž přikloní a na jakou stranu nejvíce přiblíží své rozhodnutí.

V uplynulé sezoně Kulak odehrál 71 zápasů, ve kterých zaznamenal 8 kanadských bodů, a stal se pevnou součástí celku, s nímž se marně pokoušel o postup do play-off. A poté, co pobíral pouhých 650 tisíc dolarů, se rozhodl, že je na čase konečně získat hodnotnější kontrakt. 

Jenže Flames se jeho záměry nelíbily a situace dospěla do fáze, když o obou musí rozhodnout nezávislý úřad. A v Calgary se rozhodli pořádně zariskovat. Svého volného hráče totiž umístili na takzvanou „waivers“ listinu, odkud si ho mohl vytáhnout každý ze zbývajících 30 týmů.

Ne, že by se ho Plameny chtěly zbavit. Roli hrála taktika před blížící se arbitráží. A zdá se, že Calgary se risk, kdy o vcelku zajímavého hráče mohlo přijít, vyplatil.

Ze zmíněné listiny si ho nikdo nestáhl, což může výrazně ovlivnit pohled nezávislého soudu, pro který bude událost z waivers známkou snížení tržní hodnoty.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.