bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Red Wings prodloužili s Greenem o dva roky. Dále získají Berniera a Vaneka

1. července 2018, 17:05

Jiří Sameš

Poté, co John Carlson podepsal osmiletou smlouvu s Washingtonem Capitals, se měl stát nejlepším obráncem na trhu volných hráčů Mike Green. Také dvaatřicetiletý Kanaďan ovšem prodloužil kontrakt se svým současným zaměstnavatelem. Detroitu Red Wings se upsal na dva roky, přičemž si celkem přijde 10,75 milionů dolarů.

Green si oproti svému předchozímu kontraktu lehce pohorší. Předchozí tři roky totiž pobíral 6 milionů dolarů ročně, v následujících dvou letech si vydělá „jen“ 5,375 milionů dolarů ročně.

Detroit si na Greenovi cení zejména ofenzivních schopností. Zkušený obránce zaznamenal v sezoně 2017/2018 v 66 zápasech osm branek a 25 asistencí, celkem tedy 33 kanadských bodů. Mužstvu také hodně přispíval při přesilové hře.

Rodák z Calgary zmeškal konec základní části kvůli zranění krku, kvůli kterému musel následně také podstoupit operaci. Na tréninkový kemp by ale měl být hráč podle veškerých informací připraven.

Green má v nejlepší hokejové lize světa odehráno už 787 zápasů. Do statistik se mu přitom podařilo zapsat za 142 branek a 322 asistencí celkem 464 kanadských bodů.

U Red Wings se nyní očekává, až bude oficiálně oznámena smlouva s brankářem Jonathanem Bernierem, který chytal v uplynulé sezoně za Colorado Avalanche. Ve 34 startech si tento devětadvacetiletý Kanaďan připsal 19 výher, průměr obdržených branek 2,85 a procentuální úspěšnost zákroků 91,3. V Detroitu by měl podepsat na tři roky za tři miliony ročně.

Ken Holland, generální manažer Rudých křídel, posílí tým jistě také o nějaké útočníky. Dohodnutý je již příchod Thomase Vaneka, který podepsal na jeden rok za tři miliony dolarů. Přijde do Detroitu i Valtteri Filppula, o kterém se spekulovalo?

Zahájení volných přestupů odstartuje dnes, 1. července, v 18:00 SEČ.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.