bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rask si potřebuje odpočinout, Julien si starosti nedělá

22. října 2016, 17:50

Martin Zíta

Bostonu se vstup do nové sezony vcelku vydařil. Medvědi ze čtyř zápasů odešli třikrát vítězně a v noci na neděli je čeká duel s Montrealem. Do zápasu s největším rivalem ale nenastoupí finský brankář Tuukka Rask, jenž stál v brance během všech tří vítězství. Žádné konkrétní zranění za jeho absencí není, Rask se zkrátka necítí dobře.

Nestává se často, že si brankářská jednička dobrovolně vezme volno. V Bostonu se ale právě s touto situací musí vypořádat před nesmírně prestižním duelem. Tuukka Rask se necítí dobře, oficiální prohlášení zní anglicky general soreness, což si česky hovorově lze vyložit tak, že Raska bolí celý člověk.

Bruins se bez svého muže číslo jedna budou muset obejít v zápase s Montrealem Canadiens, který je čeká v noci na neděli středoevropského času. Při pohledu na jejich dosavadní bilanci by je nejeden považoval za favority.

Ze čtyř letošních zápasů odešli svěřenci Claudea Juliena vítězně. Ovšem jediná porážka přišla v duelu s Torontem, kde za Raska zaskočl Anton Chudobin a prošly za něj čtyři ze čtyřiadvaceti střel soupeře. Rask ve zmíněných třech duelech pustil za svá záda pětici kotoučů, ze stovky střel.

Ze základní brankářské statistiky je tedy jasné, na koho se v úvodu sezony mohou Bruins skutečně spolehnout. Trenér Julien si ale příliš starostí nedělá. „Ne," odpověděl stroze na dotaz, zda jej situace okolo finského brankáře neznepokojuje.

Bostonští také při této příležitosti povolali ze záložního celku čtyřiadvacetiletého Američana Zanea McIntyrea, který bude Chudobinovi záda.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.